torsdag 25 juli 2013

824 Grattis Kristina i efterskott

Eftersom jag hade en utställarkompis med mig hem igår på lite crépes hann jag inte gratta Kristina igår. Bättre sent än aldrig, så jag gör det idag i stället. Här är hon, Kristina. Det är också min äldsta dotters andranamn som hon fick efter min allra bästa vän på den tiden, Kristina Bruno, numera Cederblad, som jag tyvärr tappat kontakten med. Är det någon av mina blogg- eller facebookvänner som har det, så hälsa och säg att det vore roligt om hon hörde av sig.


Kristina ska just gifta sig, men har besvär med brudbuketten som hon tappar ideligen.

Kristina kommer från latinet och betyder "den som är kristen". 57 000 har det som tilltalsnamn men hela 280 000 bär detta namn. Det ligger på sjunde plats på listan över populäraste namnen. Kerstin, som härstammar från namnet ligger på sextonde plats. Ohotade av Tindror, Wilmor, Alvor och Felicior, än så länge i alla fall.

10 kommentarer:

Karin sa...

Vilka härliga dockor. Berätta mer om dem! Eller har jag missat något? Såg att (några av dem?) kommer från Värmland. Var, vem har gjort?

Annika sa...

Är alla dessa dockor dina egna?
Vackra.
Kram!

Eleonora sa...

Roligt att man ligger på sextonde plats vad gäller populärt namn.

Fortsatt god och skön sommar. Kram

Musikanta sa...

Karin:
Vet ingenting alls om dockorna mer än att de tillhörde Kents farbror Willys sambo som dog i våras. Hon dog 2005 och sen dess har ingen rört dem.

Vi var ju i Värmland för att ordna upp dödsboet efter hans farbror och när jag såg alla dockorna köpte jag dem omedelbart. Sen när jag kom hem var jag tvungen att köpa ett nytt vitrinskåp!

Jag hade sån tur att jag fick ett härligt gammalt sådant på blocket till mycket facilt pris och dessutom hemkörning från Linköping.

Jag ska nog skriva ett inlägg om det så småningom. Alltså har jag ingen aning om dockornas historia mer än det jag berättat här.
Kram

Musikanta sa...

Annika:
Du kan läsa min kommentar till Karin så får du svar på din fråga.
VARM (puh)kram från Ingrid

PS. Här har vi haft över 30 grader i några dagar och det är inte särskilt behagligt...

Musikanta sa...

Eleonora:
Ja, det är väl ungefär i paritet med Ingrid, antar jag, Kerstin. Men jag tror inte Kerstin hade någon egen namnsdag förr i världen, eller?

Här har det varit över 30 grader i några dagar och över 25 i minst två veckor. Jag längtar till lite svalare väder, mår inte bra i denna värme.
Kramar från Ingrid

Suss sa...

Det är fina dockor, alla du har visat. Roligt att ha en sådan samling. Är det du själv som bestämt att det är kvinnorna från den s.k. fruntimmersveckan? De är verkligen inga fruntimmer dina fina dockor. Kram!

Musikanta sa...

Suss:
Ja, det är jag som gett dem nya namn så att det skulle passa. Numera känner jag igen dem direkt :-). Jag har tre till som jag döpt till Anna efter min äldsta dotter och Åsa efter min yngsta. Den tredje heter Bella Clarissa efter mina barnbarn.
Kram


Äventyret framtiden sa...

Så har jag äntligen haft tid att bläddra mig fram bland alla dina inlägg. Mycket vackra dockor! Jag förstår att du köpte dem omgående:)
Och så roligt med vernissaget och utställningen, fastän det verkar som om du var uttröttad av att bara vara någon dag. Så är det ju också, inget kan vara så tröttande som att bara vara på "arbete" utan att egentligen ha någonting att göra.
Ha det bra!
Kramar
Karin

Musikanta sa...

Pettas:
Trodde verkligen jag hade svarat på kommentaren. Bättre sent än aldrig.

Det var både trevligt och jobbigt med utställningen. Jobbigt, eftersom det var långa dagar och de flesta bara snodde runt utan att varken ta av sig sina solglasögon eller slänga en blick på tavlorna.

Efter någon dag blev man lycklig när någon stannade framför tavlorna och pratade eller/och kommenterade...

Dockorna kunde jag bara inte motstå. Men de blev dyrare än jag tänkt mig eftersom jag kände mig tvungen att köpa ännu ett vitrinskåp.

Hittade dock ett fantastiskt fint och billigt gammalt sådant på Blocket som jag t.o.m. fick levererat till dörren från Linköping för en billig penning :-).
Kramar tillbaka