torsdag 10 juli 2014

960 Snabbvisit på Öland

Alla våra tre minsta barnbarn fyller år med några dagars mellanrum i juli. Casimir blev sju år den andre, Clarissa tre år den femte och Caspar fyllde fem år den åttonde juli. Eftersom jag spelade hela söndagen kunde vi inte åka ner till Öland förrän på måndagen för att åtminstone vara med och fira lillebror Caspars födelsedag.

Presenterna till barnen hade redan tidigare inköpts med benäget bistånd av föräldrarna. Var sin cykel till Casimir och Caspar och en drake till Lissan. Cykel får hon nästa år. Jag hade även med mig tre gosefladdermöss som jag handlade på Junibacken någon gång i våras och som jag tänkte skulle passa bra som extrapresenter. De blev mycket uppskattade.


Det visade sig vara ett lyckokast att jag skrivit barnens namn på varje fladdermus på en lapp som var fastsydd därbak... (Bilderna går att klicka större.)

Jag undrar om de här två dagarna som vi tillbringade i Mirrfamiljens sommarhus inte kommer att gå till historien som sommarens absolut varmaste dagar. Som väl är ligger huset nära havet så det fläktar alltid där. Men jag hade svårt att sova på natten på grund av värmen.

Caspar vaknade som vanligt allra först men fick finna sig i att ligga kvar i sängen tills de andra vaknat eller väckts och födelsedagsbrickan dekorerats. När presenterna öppnats och frukosten var överstökad tog pappa med pojkarna till äventyrsbadet i Böda Sand eftersom Mirren  i ett svagt ögonblick hade lovat att pojkarna skulle få åka dit på Caspars födelsedag. Så dem såg vi inte mer den dagen förrän vid sextiden på kvällen.


Lissan med sin Fladd

Efter lunch gick Mirren, Lissan, morfar och jag ner till den "egna" sandstranden nära huset. Man får gå väldigt långt ut för att vattnet ska nå upp till knäna så  man behöver aldrig vara orolig för att barnen ska komma ut på djupt vatten. Sandstranden är ren och fin och utmärkt att gräva kanaler i och göra sandslott av när barnen har tröttnat på att plaska i vattnet och hoppa upp och ner från stenarna.


På stranden.


Trött Lissa tar en tupplur efter badet.


Sällskap har vi av några nyfikna kossor.

Pojkarna och deras pappa kom hem lagom till middagen och efteråt vankades det födelsedagstårta av marängbottnar med glass, grädde och jordgubbar.


I väntan på födelsedagstårtan. Fem ljus på bordet för Caspar som fyller fem idag.

Efter middagen fick jag nöjet att spela tvärflöjt med Caspar. Han är duktig och kan noterna på de melodier han spelar. Efter stor övertalning (han tyckte att kunde få slippa att spela på sin födelsedag) började vi med Lille Katt och övergick sedan till ett av Bachs små preludium. Fem gånger spelade vi fyra takter och sen fick han fritt och dessutom sin stjärna för dagen som gjorde att båda pojkarna fick följa med på en utflykt till Kalmar slott med mamma Mirren på fredagen.


Underbar kväll.
   
Och vacker solnedgång.

Dagen därpå fick vi besök av morbror Kalle med sin flickvän Anne-sophie och hennes son Oscar med kompisen Emil. Pannkakor med glass eller grädde och sylt till dem som ville ha det och crêpes med champinjonstuvning till dem som ville ha det. Efter besök på stranden blev det fotbollsmatch med bland annat straffläggning. Kalle instruerade Casimir hur en målvakt skulle stå och till och med Caspar, som annars inte är särskilt intresserad av att delta i fotbollsskolan varje förmiddag som pappan håller i, deltog med liv och lust och prövade även på att stå målvakt.


Fotbollsmatch i trädgården.


Kalle instruerar Casimir hur en fotbollsmålvakt ska stå när det blir straffspark.


Casimir är läraktig...


Inte ens när han ska stå i mål kan Caspar skiljas från sin fladdermus.


Pappa håller i fotbollsskolan varje morgon. Mamma har ansvaret för gitarr- och flöjtträning varje dag med pojkarna.

4 kommentarer:

Mirren sa...

När man läser inlägget är det inte annat än att man tycker lite synd om de arma barnen som måste spela både instrument och fotboll på lovet. Dessutom övar jag ju läsning med gossarna. För att ingen ska tycka alltför synd om barnen vill jag gärna påpeka att just mina barn mår ganska bra av fasta rutiner och av att vara ifrån varandra lite. De slåss nämligen som katt och hund när de får chansen. M&P

Första året i Hjo sa...

Så mysigt ni verkar ha det. Gillar bilden med kossorna!

Musikanta sa...

Mirren:
Jag tror inte att pojkarna lider någon större nöd. De går ju upp vid halv åttatiden och går inte och lägger sig förrän tidigast klockan nio på kvällen. Att de då har en halvtimmes fotbollsträning och en halvtimmes spelning om dagen tror jag inte är någon fara.

Mer synd om dig som ska laga två lagade mål mat om dagen, fixa mellanmål på förmiddagen och på eftermiddagen - ofta även mat att ha med sig på utflykt - och DESSUTOM spela med dem varje dag. Mirrmaken ska också ha en eloge för att han - förutom "fotbollsskolan" - för det mesta tar hand om disken och städningen...
M&P

Musikanta sa...

Hans:
Det blir ganska livligt med tre barn i dessa åldrar på en relativt liten yta inomhus, så det är skönt när det är så härligt väder att man kan vara utomhus.
Kossorna höll sig denna gång på behörigt avstånd. Annars brukar de vilja komma fram och se vad vi har med oss till mellanmålet på stranden.
Ingrid