tisdag 1 december 2015

1204 Julavslutning med Sankt Ragnhildskören

Idag hade vi den sista ordinarie körrepetitionen i Sankt Ragnhildskören för året. Vi drog igenom hela programmet till julfesten och sen avslutade vi med kaffe och tårta, som Asta hade bakat. En härlig gräddtårta med hemplockade hallon och blåbär i ett lager av gelé.

Ännu har vi inte avslutat säsongen eftersom vi ska sjunga på två äldreboenden - på Stenbrinken i Sankt Anna på på torsdag och på servicehuset Blå Porten i Söderköping på fredag. Nästa måndag har SPF sin julfest i Sankt Laurentii församlingshem - 100 personer är anmälda till festen. Sankt Ragnhildskören står för underhållningen som vanligt. Ledigt sen till Trettondagen då vi ska sjunga på mässan i Mogata kyrka. Full rulle alltså.


Här har vi övat uppställning till SPF:s julfest på måndag. Fyra körmedlemmar var borta idag men kommer med på julfesten. (Bilderna går att klicka större.) 


Programmet till julfesten med idel kända julsånger.

När vi sjungit igenom vårt julprogram, som gick alldeles utmärkt - vi har ju övat sångerna hela den sista månaden - blev jag avtackad av kören genom Margareta och Elisabeth med en vacker julgrupp och en chokladask.


Vi ställer upp oss för fotografering Elisabeth, jag och Margareta. Asta tog kortet av oss. 

Efter det blev det förlängd fikapaus tills vi skildes åt. Astas tårta blev mycket uppskattad. Tiden har gått så fort och det har varit roligt att så många i kören ställer upp, både med att komma till repetitionerna och till de olika evenemangen, som vi har sjungit på. En riktigt God Jul och ett Gott Nytt År önskar jag alla mina duktiga och rara körsångare, även om det inte är den sista gången som vi ses det här året.


Många kring långbordet.

9 kommentarer:

Veiken sa...

Hahaha! Ja, jag har bara en dotter och hon är bäst för mig/oss! Jag förstår att du undrade! ;)
Det är så fint med julsånger som framförs av kör!
Jag förstår att det är full rulle nu, men det kommer väl lite lugnare tider efter jul! Kram

Musikanta sa...

Veiken:
Jag bara retades lite med dig :-). Jag förstod nog att du bara hade en...
Förhoppningsvis blir det lugnare efter jul. Vi har bara Trettondagen,en lunchträff, ett äldreboende och en vårfest inbokade. Än så länge.
Kram tillbaka från Ingrid

Ditte sa...

Vad roligt! Och jag förstår att du är en både kunnig och omtyckt körledare.
När jag såg programmet med klsångerna kände jag igen de flesta, men i år blir det ingen julkonsert för min del. Men det blir julotta i Karlbergs slottskapell och där brukar olika körer medverka så jag hoppas få lyssna till några av de fina julsångerna. Och jag tycker om "När juldagsmorgon glimmar" den finns alltid med, likaså "Nu tändas tusen juleljus" och några till, så det blir bra.
Förstår att ni hade en trevlig kväll.
Kram från mig!

Musikanta sa...

Jag förstår att det inte blir några julsånger för din del före julottan - inga svenska i alla fall :-). Du saknar dem väl inte särskilt mycket heller, antar jag med tanke på din omgivning just nu.
På julottan brukar man ju alltid sjunga "När juldagsmorgon glimmar" efter att man sjungit"Var hälsad sköna morgonstund" så den kommer du säkert att få höra.
Vi har alltid trevligt på våra körrepetitioner - tiden bara flyger iväg. Men det är ju ofta så när man har fullt upp hela tiden.
Kram från Ingrid

Eleonora sa...

Ni har att göra! Men så blir det när man är populär, och det tycks ni ju verkligen vara. Kören sjunger så trevliga sånger och det är lockande. Fin blomsteruppsats och godis var väl en trevlig gåva att få från dem.

Lycka till med resterande uppträdanden.
Kram från
Eleonora

Musikanta sa...

Eleonora:
Tack för den rara kommentaren. Det är alltid lika roligt att få en fin blomma från kören - man känner sig verkligen uppskattad. Det är ju mycket jobb som aldrig syns. Bara att dra noter till 29 stycken, ibland två eller tre sidor tar ju mycket tid.
Kram tillbaka från Ingrid

Ölandsvindar sa...

Trevligt! Himlen i min famn är en av mina favoriter.
Kram /Kerstin

husfruns ordskåp och färgpalett sa...

Kör köraren Ingrid
framför St Ragnhilderna står
vevar med armarna så gott det går
och kören sjunger för full hals
kanske lägger de in en julvals

Julsånger gillar jag, får en stämning fast jag inte egentligen är en julmänniska heller ..
Körkram

Musikanta sa...

Tove:
Nej tove. Jag står INTE framför kören och vevar utan sitter bakom flygeln och ackompanjerar kören hela tiden. Vi sjunger aldrig à capella. Det är hon som står längst till höger på bilden som vevar. Och det är jag mycket tacksam för.
Julvalser sjunger vi flera stycken - Himlen i min famn Och när ljusen tändas därhemma är exempel på det.
Jag är inte någon julmänniska heller. Nu återstår bara midnattsmässa och julotta - för övrigt firar vi inte jul, Kent och jag. Han är ju vegetarian och jag är inte intresserad av en massa fet mat. Julklappar har vi aldrig köpt till varandra, jag köper det jag vill ha när jag vill ha det. Avskyr julpynt, juldukar, julgardiner etc.etc.
Vi brukar åka upp till barnbarnen på Annandagen så då får jag väl se en julgran i alla fall. Annars räcker det med alla som är utomhus.
Kram från Ingrid