Med dressingen till blir salladen en god
vegetarisk och mättande lunch. Salladen är dock inget att rekommendera för den som räknar kalorier eller points. Dressingen blir extra god med min favoritkrydda Vegeta, som jag använder till nästan all mat.
Bilderna går att klicka större.
Ingredienser till salladen:
3-4
medelstora potatisar- nykokta och skärs i bitar när de har svalnat något
50
g grekisk fetaost
en
rödlök
en
tomat
ett
äpple
1
dl smörgåsgurka (i sötat ättiksspad)
1
dl oliver – urkärnade, svarta eller gröna – om man nu gillar det
1
paprika av valfri färg
Dressing
1
dl crème fraiche - den med 34 procents fetthalt
0,5
dl citronmajonnäs (tar man vanlig majonnäs kan man ju droppa i lite citronsaft)
1
tsk Vegeta (örtkrydda)
1
tsk curry (gillar man inte curry blir
dressingen god ändå, men curryn sätter lite piff på den)
Bästa örtkryddan Vegeta.
Hacka alla ingredienserna utom
potatisen i lagom stora bitar, häll upp i en skål och blanda om. Vänd till slut
ner potatisen, som man skurit i bitar - försiktigt så den inte mosar sig. Blanda ihop ingredienserna till dressingen, häll den över mixen i skålen och rör
om. Blir det sallad över är det bara att spara tills nästa dag. Smaklig måltid!
12 kommentarer:
Läckert! Påminner om Salade Niçoise, som min fru introducerat och som accepteras av alla i familjen. Potatisen gör det hela lite mer "matigt". Perfekt sommarmat! En sån presentation som på din bild, ökar förstås också aptiten! :)
Ronny:
Tack för rar kommentar!
Ingrid
Låter mkt gott!
Ska ta och spara receptet och göra i helgen!
Blir nog toppen till en god köttbit ;-)
Kramar!!
Annika:
Kul!
Kramar tillbaka
Tack för receptet! Matinspiration kan man aldrig få för mycket av och potatissallad är så gott den här tiden när det grillas.
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid
Ingrid:
Man kan ju ta vad man har utom potatis. Potatissallad är väldigt drygt också.
Är på väg till Stockholm och barnbarnen nu - härligt väder med strålande sol!
Önskar dig också en skön och trevlig helg!
Kram tillbaka
Ingrid
Låter gott! Det är kul att prova nya recept. Jag har ätit så mycket annorlunda och god mat hos min son nu i 2 veckor. En del recept ska jag prova här hemma. Kram
Mycket gott och ganska lättfixat! Det blev dagens lunch idag och funkade fint även om jag varken hade paprika eller Vegeta-krydda. Ska se till att skaffa det till nästa gång. Tack för tips!
Gunnel:
Den är väldigt mättande, salladen. Men det är klart att man kan ha en köttbit till om man vill.
Kram tillbaka
Karin:
Så kul att du provade. Man tager vad man haver - jag hade lite ärtor i dagen därpå t.ex. Vegetakryddan är oslagbar, tycker jag. Men det är klart, det är väl lite gluten i förstås som gör att den blir så god. Det var Kent som förde in den i mitt kök för 41 år sen och sen dess har jag aldrig använt någon annan örtkrydda. Jag är så glad att den fortfarande finns att köpa.
Kram från Ingrid
Låter gott! Den där kryddan Vegeta har vi hemma eftersom min bonusson köpte den en gång, men jag har inte riktigt kommit på hur jag ska använda den ... ;)
FREEDOMtravel:
Jag använder Vegeta till allt som man ska ha salt till. (Kanske inte havregryns- och risgrynsgröt då...). Bechamelsåsen blir godare, omeletten, köttbullarna och grönsaksröran likaså. Ingen lasagne utan Vegeta.
Ingrid
Skicka en kommentar