lördag 7 juli 2018

1579 Ny dator

Så här ser den ut, min nya dator. Jag har fortfarande inte vant mig vid att den är så snabb. Den gamla jag hade tog det minst tre minuter innan jag kunde komma in på den. När sen ljudet försvann så jag inte längre kunde spela upp program från SVT play, gav jag upp. Min svärson Christian rekommenderade en som heter Lenovo och jag har verkligen inte blivit besviken.


(Bilden går att klicka större.)

Det är den grå rektangulära stålboxen till höger. Är det inte fantastiskt att en sådan relativt liten grej kan innehålla så mycket? Jag var tvungen att pröva om jag kunde lägga in bilder också. Det gick också mycket snabbare än tidigare. Det är därför jag inte skrivit några inlägg på bloggen på länge eftersom jag varit utan dator ett tag.

Sen har det ju förstås varit mycket fotbollstittande också den senaste veckan. Att Sverige förlorade idag tyckte jag inte var så konstigt, jämförde med matchen igår Brasilien - Belgien. Där var tempot åtskilligt mycket högre och matchen mycket roligare att titta på.

13 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Grattis till ny dator!
Jag bytte upp mig till snabbare fiberbredband och jösses, sicken skillnad!
Man vill att det ska gå fort, fortare än tåget!

Ha en fin kväll, här dundrar det på, så ja, vad ska jag säga, det är underhållning som kunde vara mer ljudlös.
Kram, Gerd

Musikanta sa...

Gerd:
Jag är fortfarande förvånad över att det är en sådan skillnad. Men visst är det roligt. Jag har just tittat på en mycket spännande match på TV - det kanske var det som dundrade, eller?
Kram tillbaka från Ingrid

Gunnel sa...

Härligt med en ny dator. Det tar lite tid innan man vänjer sig vid det nya, men ganska snart känns allt hemtamt. Lycka till med nyförvärvet. Kram

Ingrid sa...

Grattis till den nya datorn!
Det brukar ta ett tag innan man har uppfostrat dem riktigt, men det är verkligen en höjdare när man suttit med ett gammalt segt exemplar.
Själv köpte jag en HP när det var aktuellt med byte och den är jag väldigt nöjd med. Windows 10 var lite ovant i början, men man lär sig.
Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

Äventyret framtiden sa...

Det är alltid roligt att få jobba med en ny dator. Plötsligt så bara flyger allt iväg som ingenting. Grattis!
Har saknat dig men förstår väl varför du inte har "funnits" som vanligt. Ha en fin dag! <3

Ditte sa...

Vad roligt med en ny dator. Och förstår att det är stor skillnad nu. , Ja, det ska bli en ny här också men det blir en "Apple och en Mac Book" för jag vill kunna ta den med mig.( Vi har också en "fast" Lenovo och är nöjda med den.
Lycka till!
Kram!

Musikanta sa...

Gunnel:
Det enda jag inte vant mig vid än att den är så snabb. Jag blir förvånad varje gång.
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Ingrid:
Jag har aldrig haft någon annan dator än en HP och Windows är samma nr 10 så det är inga problem. Men jag saknar naturligtvis allt jag hade inlagt på skrivbordet. Tursamt nog förde Kent över det mesta till min externa hårddisk men en del försvann ändå.
Önskar dig en skön vecka - jag njuter av att det är lite svalare.
Kram tillbaka

Musikanta sa...

PettasKarin:
Det är lite svårt att komma igång med bloggningen när man varit ifrån datorn så länge men det ger sig väl. Kul att du tittar in hos mig då och då :-).
Kram från Ingrid som önskar dig och Uffe en skön vecka.

Musikanta sa...

Ditte:
Jag har ju en padda också och en laptop men jag gillar inte dem särskilt mycket. Så de ligger för det mesta oanvända. Jag vill ha min fasta där jag har allt som jag behöver av bilder och dokument. Om jag reser bort är det bara kameran och mobilen jag tar med mig.
Kram tillbaka från Ingrid.

Anna/notonmusic sa...

Datorer är en värld för sig! Min brann upp för ett halvår sedan! Det knastrade konstigt från kontoret och jag förstod inte vad det var, när jag kom dit rykte det för fullt! Jag slet ju ur alla sladdar på mindre än en sekund så någon riktig brand blev det aldrig. Egentligen ska nog säkringen gå också så att en brand inte kan uppstå, men nu var nog jag snabbare. Så det blev ny dator för mig med! Och visst är det skönt när man slipper hänga tvätt mellan tiden man klickar igång datorn och den vaknar till 😊 Ser att du har hunnit spela på bröllop också! Sommaren är fylld av speltillfällen verkligen! Önskar dig en fin fortsatt sommar!

Carita Liljendahl sa...

Fin ny dator!
Tråkigt att tekniken inte håller så länge i dag, att allt kräver mer prestanda osv.

Ronny sa...

Grattis! Lenovo blev det för mig också, efter senaste haveriet för ett par år sedan. Den går som den ska, alltså utan att jag ens funderar över den. Kanske för att den går tystare?
Så nu är ordningen återställd där borta hos dig! Det är bra. Bättre rådlös än datorlös. ;)