lördag 29 december 2018

1632 Lilla Akademiens julavslutning 2018

En av årets absoluta höjdpunkter för mig  är musikskolan Lilla Akademiens julavslutning som jag varit med om sedan 2014. Nu är alla de tre yngsta barnbarnen elever på skolan sedan ett år tillbaka så det är extra roligt att vara med. Casimir är elev i årskurs fem, Caspar i årskurs tre och lilla Clarissa i årskurs ett.


Förskoleklassen och lågstadiet sjunger sina julvisor till ackompanjemang av en liten stråkorkester. Två visor kan höras i ett videoklipp i slutet av inlägget. (Bilderna går att klicka större.)

Den här gången ägde avslutningen rum i Gustav Vasa kyrka, där även Stockholms Gosskör, som jag berättat om här, hade sin avslutning. Programmet var som vanligt digert och nytt för året var att alla eleverna - utom förskoleklassen och ettan som var tomtenissar - hade lucianattlinnen på sig. Det gav ett väldigt vitt intryck - men jag undrar om det var så välbetänkt då de på några av de längsta gymnasisterna bara räckte lite nedanför knäna.


Eleverna på högstadiet och gymnasiet.

Det var ett digert program och alla sjöng som vanligt klockrent och änglalikt, det var bara vingarna som fattades. I och för sig är det inte så konstigt eftersom man redan till förskoleklassen har sång- och musikprov innan barnen antas som elever till skolan. Ett plus är om de redan som sexåringar spelar ett instrument vilket blir obligatoriskt när de väl har börjat i förskoleklassen.

Caspar hade blivit uttagen som försångare tillsammans med två klasskamrater i Staffansvisan, som inte bara var en utan många i olika arrangemang med hela den stora kören. Det är han som står i mitten av bilden.


Mirren tog bilden.

Blåsorkestern var som vanligt också på plats med ett medley av olika amerikanska julvisor. Redan från första början tränas eleverna på skolan i ensemblespel och den här lilla orkestern är bara en av många som finns på Lilla Akademien. En liten stråkorkester kunde man ju se på första bilden i inlägget. Här kommer några videoklipp från avslutningen. Håll till godo!
Tomtarna av Gullan Bornemark och Tomtegubben här på gården av J Höjby sjungs av förskoleklassen och lågstadiet.
Noël, noël av T Smith sjungs av eleverna på mellanstadiet på Lilla Akademien.Lilla Akademiens blåsorkester spelar två amerikanska julvisor.

6 kommentarer:

Karin sa...

Vad härligt med all denna fina musik! Och vad roligt att alla tre barnen går på Lilla Akademien nu!

Äventyret framtiden sa...

Vilken mäktig omgivning till att detta fina att både se och lyssna på!
Tack!

Musikanta sa...

Karin:
Kul att se dig här igen! Ja, det är skönt att ha alla barnen på samma skola. Dessutom ligger den bara ett och ett halvt kvarter hemifrån så de slipper åka tunnelbana varje dag.
Önskar dig en skön avslutning på det gamla året och ett Gott Nytt År när det blir dags.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

PettasKarin:
Ja, visst är kyrkan imponerande. Och akustiken därefter.
Ha det gott önskar
Ingrid

Ingrid sa...

Vilka duktiga barn och en väldigt vacker kyrka!
Ha ett gott slut på 2018 och ett Gott Nytt År!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
De sjunger och spelar i alla fall väldigt fint! Önskar dig ett riktigt Gott Nytt År!
Kram tillbaka från Ingrid