tisdag 26 mars 2019

1658 Caspar 9 år spelar Preludio och Gavotta ur konsert för oboe och stråkar på Lilla Akademiens oboekonsert.

Kom hem från Stockholm igår efter att ha tillbringat några dagar där. Den främsta anledningen till att jag reste upp denna gång var att de yngsta barnbarnen skulle uppträda både på konserter och i en kyrka. Mirren lockade också med biljett till Jonas Gardells show på Cirkus på fredagskvällen.

På torsdagskvällen var det en oboekonsert som Caspar, 9 år, skulle spela på. Han går på musikskolan Lilla Akademien som ordnar konserter för olika instrument ett par gånger varje halvår. Nu var det alltså eleverna som spelar oboe på skolan som skulle visa upp vad de har lärt sig.


Bilderna går att klicka större.


Det är relativt få elever på skolan som spelar oboe i jämförelse med dem som t.ex. spelar fiol och piano, bara sju stycken. Åtminstone var det bara sju som var med på denna konsert, som hölls i Träsalen på skolan.


Caspar närmast i bild. Mamma Mirren i rött på andra raden. Lillasyster Clarissa sitter på golvet och studerar programmet. 

Den yngsta deltagaren var Jacob från förskoleklassen och den äldsta Edvin från gymnasiets årskurs 2. Caspar och klasskompisen Ruth går i årskurs 3, Yasmine i årskurs fem och Lou-Molly i årskurs 7.   Bredvid Jacob sitter Maximilian som går på mellanstadiet på en annan skola.


Caspar och Jacob ska spela Nu grönskar det av J.S. Bach tillsammans.

Det är bra att barnen lär sig framträda även om publiken mest består av föräldrar och övriga anhöriga. De får också lära sig hur man uppträder och hur man tackar för applåder.


Här får alla oboisterna en chokladbit av Clarissa.

På videofilmerna kan man höra Caspar spela Gavotta ur Orkester för oboe och stråkar av Arcangelo Corelli 1653-1713. (Preludio är första satsen som går långsamt och Gavotta sista, som går fort. Blogger ville inte lägga in filmerna i den ordningen.)

5 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Att du är nöjd med barnbarnens prestationer begriper jag, men vad tyckte du om Gardell? (jag har inte sett showen)

Ingrid sa...

De är så duktiga dina barnbarn och att det är en källa till glädje förstår jag mer än väl. Sen undrar jag, precis som Klimakteriehäxan, vad du tyckte om Gardell? Ibland tycker jag att han är ett riktigt geni, men andra gånger blir han bara för mycket. Jag ska snart till Stockholm, så en liten hint vore bra!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Aina:
Jag blev ju förvarnad av Mirren om det ibland grova språket så jag var beredd på det. Jag hade väldigt roligt och har inte skrattat så mycket på länge. Mycket snack om hans läggning förstås och om maken/makan. Men han hade publiken helt i sin hand. Mirren har ju Abundobiljetter, annars hade nog det dyra biljettpriset avskräckt.
Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Du kan ju läsa ovanstående kommentar till Aina. Mirren såg föreställningen för andra gången eftersom hon antog att jag skulle tycka om att se den. Hon är ganska kräsen genom att hon går på så mycket genom Abundo. Vi gillade den båda. Dessutom hade vi fått bra platser nära scenen. Det var en otrolig fart både på Gardell och på föreställningen i sin helhet. Två timmar utan paus. Men man kanske kan göra något nyttigare eller få en större upplevelse för 800 kr som var de billigaste ordinarie biljetterna.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Båda:
Mitt nästa inlägg kommer att handla om JG eftersom vi blev inbjudna att fotografera så mycket vi ville.
Ingrid