söndag 17 mars 2019

1656 Clarissa, 7 år, spelar psalm 71 med eget koralförspel.

På torsdag i nästa vecka blir det besök i Stockholm igen. Mitt barnbarn Caspar ska spela på Lilla Akademiens oboekonsert på torsdagskvällen. På fredagskvällen har Mirren biljetter till Jonas Gardell på Cirkus och på söndagen ska vi fira mässa i en kyrka på Lidingö.

På denna mässa ska yngsta barnbarnet Clarissa ackompanjera församlingen i nattvardspsalmen 71, Som spridda sädeskornen och som har samma melodi som psalmen Den blomstertid nu kommer. Storebror ska spela Ave Maria av Bach-Gounod under nattvardsgången. Det är Jungfru Marie Bebådelsedag på söndag så det passar ju bra. Han har även fått äran att spela postludiet - det blir den härliga Toccatan  i d-moll av Johan Sebastian Bach.

Båda barnen har övat flitigt på sina stycken och det är bara att hoppas att allt kommer att gå bra. Här nedan har jag spelat in Lissan när hon övar på orgeln hemma hos sig. Koralförspelet har hon hittat på själv med lite hjälp av sin orgelfröken.

Om man klickar på länken här kan man höra storebror Casimir 11 år spela ett preludium i  C-dur av J.S, Bach.


6 kommentarer:

Ingrid sa...

Så duktig hon är! Vad ska det bli av henne?
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Kanske organist? :-)
Kram tillbaka från Ingrid

Bloggblad sa...

Fantastiskt! Det är ju tur att alla tre är lika musikaliska så att ingen av dem hamnar utanför. Spännande att få börja uppträda vid så unga år.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag skulle nog säga att det mesta är Mirrens förtjänst som har spelat med dem varje dag sedan de var 4-5 år. Men visst är de musikaliska, men utan träning blir det ju inget. En bra sak med att uppträda att de själva inser att de måste träna till detta. Man behöver ju bara går till sig själv...
I

Eleonora sa...

Jag blir alltid. Som förstummad av dina begåvade barnbarns lysande förmågor. Så söta Åsa du är verkligen en megatillgång till dina barn!!
Lycka till söta Clarissa inför fin spelning
Kramar😍🎈🎈

Musikanta sa...

Eleonora:
Haha, Åsa är verkligen en megatillgång - jättebra ord som hon säker uppskattar. Jag ska meddela henne det om hon inte läser din kommentar. Utan henne hade det inte blivit särskilt mycket av barnens musicerande. Det finns ju andra saker som är roligare än att öva på sitt instrument. Det tyckte i alla fall jag när jag var liten.
Varm kram från vännen Ingrid