fredag 10 maj 2019

1670 Gems Weekly Photo Challenge vecka 19 2019 - RÖD

Det är SannaGems Weekly Photo Challenge som hittar på ett ord varje vecka för oss att skriva om och visa en eller flera bilder på som illustration. Vecka 19 2019 är ordet RÖD. Fler som antagit  utmaningen hittar man på hemsidan.

Man tager vad man haver. Enligt allmän uppfattning var det Cajsa Warg som sa det eller något liknande. I alla fall har jag följt den uppmaningen. Så här kommer ett par egenhändigt förfärdigade tavlor som jag tycker platsar i dagens tema.


Motiv från västkusten.  Inspirerad av ett foto av Sune Johansson i Söderköping. (Bilderna går att klicka större.)


Rött och rött blandat med vitt och ultramarin. Sådant här gör jag lite på skoj ibland när jag inte har något annat att måla.  

28 kommentarer:

Klara Ovidia sa...

Musikanta håller stilen och bjuder egen tillverkning av rött, sista tavlan i finfin kombination, nyanser och syskon till det röda med mina mått mätt :-)

Äventyret framtiden sa...

Och med den äran dessutom. Bättre rött än så kan du inte bjuda på än det röda du själv har skapat. Fint som bara den Ingrid!

Hoppas ni båda får en fin vårhelg!

Violen sa...

Oh, vad jag tycker om bilden från Västkusten! Ren nostalgi! Så läckert det blir när du blandar till röd färg i olika nyanser!
Trevlig helg!

Ditte sa...

Fina målningar och var och en på sitt sätt. Men mest fastnade jag nog för bilden från Västkusten.
Men färgerna på husen är också läckra.
Önskar dig en fin helg.
kram!

Musikanta sa...

Klara Ovidia:
Roligt att se dig här igen på min blogg! Ja, det är egentligen bara tre färger i den sista tavlan. Blått, vitt och rött blandat. Hur går det med eget måleri?
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

PettasKarin:
Tack snälla rara Karin för uppmuntrande kommentar. Jag har fått lite lust igen att måla på sistone, det har varit dåligt med inspiration på länge. så alla glada tillrop är välkomna. Allt är lite lättare nu när det är ljusare.
Önskar dig och Uffe en skön helg!
Ingrid

Musikanta sa...

Violen:
Så roligt att du uppskattade min västkusttavla. Det är kul att blanda färger, man vet aldrig hur det blir.
Ingrid

Musikanta sa...

Ditte:
Tack för rar kommentar. Jag hade ingen som helst inspiration till temat egentligen men så kom jag plötsligt på tavlorna. Så då gick det ju fort med inlägget :-).
Kram från Ingrid

Stare Ström sa...

Läckra tavlor båda två!
Ha en fin helg!

Vilt og vakkert sa...

Heisann, veldig koselig at du tar fram pensel og farver av og til, det er en fin måte å koble av på! Skikkelig stemningsmaleri og en glad farveklatt ;:OD)

Helén sa...

Jättefina tavlor och jag gillar verkligen den från västkusten med sina kontraster i färgerna. Den nedre tavlan är också läcker i sina färgkombinationer. Snyggt!

BP sa...

Vilka helt underbara tavlor! Du är otroligt duktig! Två totalt olika stilar och så himla fina båda två. Hoppas du har många utställningar och säljer massvis.

Paula sa...

Jättesnygga tavlor bägge två, dock är skärgården mig kärast, men den andra bilden visar flera röda nyanser. Trevlig helg

Musikanta sa...

Stare Ström:
Tack för din uppskattande kommentar - den värmer.
Önskar dig också en skön helg.
Ingrid

Musikanta sa...

vilt og vakkert:
Javisst är målning ett bra tillfälle att verkligen glömma alla sorger och bekymmer eller måsten. Tiden bara rinner iväg när jag målar. Önskar dig en skön helg!
Ingrid

Musikanta sa...

Helén:
Tack för din rara kommentar som verkligen gör mig glad! Behöver lite push för att komma igång med målningen igen, det har varit trögt med detta en lång tid nu. Men att få lite uppskattning här på nätet gör verkligen susen :-). Önskar dig en skön helg.
Ingrid

Musikanta sa...

BP:
Tack snälla du för den jätterara kommentaren - den ger mig verkligen ny inspiration till att fortsätta måla. Det går upp och ner med måleriet och jag har inte målat mycket på senaste halvåret. Men inspirationen har i viss mån kommit tillbaka med ljuset. Kanske blir det en utställning till hösten tillsammans med en målarkompis - vi får lägga på ett kol, man måste ha ganska många tavlor med om det ska bli en utställning.
Önskar dig en skön helg!
Ingrid

Musikanta sa...

Paula:
Den andra målningen tog jag bara med för att den går i rött och rosa. Den är ingen som jag är särskilt stolt över - målar sådant ibland mest på skoj när jag inte kommer på något annat. Tycker förstås att det är roligt att testa att få fram färger i olika toner av samma färg. Och med vitt också förstås.
Önskar dig en skön helg.
Ingrid


Marie i Skrifvarstugan sa...

Härliga bilder båda två och med stugan med himmel och hav blir jag sugen och skulle vilja vara där.
Ha en fin helg !

Ingrid sa...

Så härliga egentillverkade bilder till dagens tema.
Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Marie:
Tack för rar kommentar. Önskar dig en skön fortsättning på helgen!
Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Tack för din uppskattande kommentar - den värmer. Önskar dig också en skön fortsättning på helgen.
Kram tillbaka från Ingrid

byblixtra sa...

Jag gillar dina "stadstavlor" där husen står tätt intill varandra. Det blev fina färger med blandning av vitt och ultramarin i rött.

Musikanta sa...

byblixtra:
Roligt att du uppskattade staden. Det är roligt att experimentera med bara en färgton. Den här tavlan var tänkt som en present till ett av mina yngsta barnbarn som älskade rosa när han var yngre. Om han gör det idag också, vet jag inte. Jag får höra med honom nästa gång han kommer och hälsar på :-).
Ingrid

"LillaSyster" sa...

Snyggt! Du är så duktig och kreativ=)

Musikanta sa...

"LillaSyster":
Tack för din rara och uppskattande kommentar - den värmer!
Ingrid

Eleonora sa...

Läckra tavlor!
Vad du hinner med mycket!

Musikanta sa...

Eleonora:
Det går i vågor, målandet. Just nu har det tagit lite fart igen - kanske beror det på ljuset. Tiden att måla blir längre om dagarna nu än på vintern.
Kram från Ingrid