måndag 24 maj 2021

1833 Rhododendrondalen da capo

Varje år vid den här tiden brukar Kent och jag åka in till Norrköping och gå en promenad i Rhododendrondalen vid Åbackarna i Norrköping. Förra året var många av buskarna utblommade men i år var det tvärtom. Många buskar hade inte slagit ut utan stod i knopp. Kanske det beror på den kalla och torra våren, som Lars Wivallius skriver om i sin dikt. 


Bilderna går att klicka större.

Det var i fredags vi bestämde oss för att göra en utflykt till Norrköping eftersom vädret var strålande och prognosen för följande dagar var mycket regn. Förr kunde man börja på andra sidan Motala ström och gå runt men sedan den vackra gamla Femöresbron togs bort går det inte längre. Det ska bli en ny handikappanpassad bro så småningom är det tänkt.

Vi ställde bilen på Strandvägen eller som den numera heter Kneippgatan i Kneippen och gick trappan ner till Åbackarna. Vackra vyer som alltid. Många joggare och pensionärer hade redan hittat dit fastän det var ganska tidigt på förmiddagen.


Kent har tagit många av bilderna i inlägget.


Det var mest de rosa och vita rhododendronbuskarna som var utslagna.

Här nedan är två bilder på mig som Kent har tagit. Den första från 2020 och den andra i år. Finn fem fel undantagandes att blommorna är lite mörkare på bilden i år än förra året.


Bilden från 2020


Bilden från 2021I slutet av Rhododendrondalen ligger Färgargården där man kan fika om man har lust. Fint väder att sitta ute i och njuta av alla färger runtomkring. Kent beställde en morotskaka som var mycket god och jag en chokladbiskvi, vilket jag ångrade. Den var så mastig och fet att jag nästan mådde illa. 


Kent med sin goda morortskaka...


...och jag med min feta chokladbiskvi. Don efter person.

Efter att vi suttit en stund och fikat, var det dags för promenad hemåt igen samma väg som vi kommit. 

Här i bakgrunden fanns den vackra gamla Femöresbron. Vi är många som sörjer över att den är borta. Jag har många fina ungdomsminnen från denna bro.

Det här inlägget på min blogg blir det sista på ett tag - kanske för gott. (Jag har inte bestämt mig än.) Just nu tycker jag att det tar alldeles för mycket tid att blogga och läsa andras bloggar. Jag har så mycket annat som jag vill göra och som tar tid. Så nu säger jag hej då till alla mina bloggvänner och önskar alla en trevlig sommar! 

10 kommentarer:

BP sa...

Njöt av ditt inlägg och de fina bilderna tills jag såg sista stycket i inlägget. Så himla synd att du funderar på att lägga ned bloggen. Hoppas du kommer sakna Blogglandia. Måste säga att jag troligen hade haft betydligt tråkigare under pandemitiden om jag inte hade haft en blogg.
Det är kul att umgås utan att umgås om du förstår vad jag menar...

PS. Din kappa matchar fjolårets rhododendron bättre än årets - hahaha:-) DS.

Musikanta sa...

BP:
Tack för din rara kommentar. Det är ju framför allt att det tar sådan tid att blogga och läsa bloggar som jag tar en paus. Jag brukar ju lägga ner ganska mycket arbete på mina inlägg eftersom jag vet att det är många som läser dem. Dessutom redigerar jag också alltid bilderna. Men visst kommer jag att sakna mina bloggvänner så man vet aldrig när lusten kommer igen...
Ha det så gott - det var kul att lära känna dig även om vi inte träffats irl.
Ingrid

Bloggblad sa...

Jag ser bara att tröjorna har olika färg.
Jag har så smått börjat om att blogga, tycker att det är så många färre att läsa nu när jag knappt har en handfull aktiva bloggarvänner. På facebook har jag för många läsare, jag vill inte att så många ska veta vad jag gör och tänker. Så jag känner mig friare på bloggen. Jag länkar ju aldrig från fb heller.

Ingrid sa...

Hoppas att du tar en paus bara och snart är tillbaka igen. Det har försvunnit många bloggare under åren som gått, bloggare som man nu bara träffar på facebook.
Ha en skön sommar!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Bloggblad:
Olika handskar och nya glasögon. Men det syns förstås inte. Och annan hårfärg - det syns heller inte :-). Dressen i år är mörkblå den andra svart. FB har jag stängt så bara vännerna kan läsa. Hoppas att jag slipper få en massa se%xmejl (ställda till karlar!) i fortsättningen. Och slippa vänförfrågningar från som jag antar romansbedragare. Hörde ju intervjun i radion - helt fantastiskt att folk kan gå på sånt! En reporter från Norrland.

Musikanta sa...

Ingrid:
Tack för rar kommentar om bloggen. Jag kanske gör så att bloggen bara blir tillgänglig för några få så att jag kan skriva lite mer personligt. Det är ju tråkigt om alla gamla inlägg försvinner. Så blir det lite mer som en dagbok.
Kram tillbaka från Ingrid

Karin sa...

Underbara rhododendronbilder, med dig som extra dekoration i din rosa jacka!

Hoppas verkligen du fortsätter blogga, för det är en sån trevlig oas din blogg. Intressant, fina bilder, och så dina färgstarka, kraftfulla målningar då och då.

Trevlig sommar!

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Karin:
Jag får se, jag har redan börjat bli lite vankelmodig. Och efter din rara och uppskattande kommentar blir det också lite svårare :-). Jag kanske bara kan göra ett inlägg per vecka t.ex.
Ingrid som önskar dig allt gott.

Janice Michael sa...

Mitt namn är Michael Janice, jag bor från Lund, Sverige, (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
Jag är skild med en son och min sons namn är Felix han är 12 år gammal nu, jag hade en dålig upplevelse i mitt tidigare förhållande, det är en mycket lång historia men jag kommer att skära det kort för dig att förstå det ibland måste vi göra ett personligt beslut för att få det som tillhör dig.
Min fru skilde mig att gifta mig med en annan man som bor i samma stad. Jag bad om ursäkt för henne och jag bad henne att återvända till mig och till vår son, hon vägrar att komma tillbaka till mig. ,
För några dagar sedan läste jag en artikel om relation blogg postat av Maria Anderson från Sverige, hon delade en livsförhållande upplevelse på en blogg och hon skriver ut e-postadressen till Dr.OdeDuwa kärlek stava caster som kan återställa tillbaka brutet kärlek äktenskap och ta med Tillbaka ex kärlekspartner inom 3 dagar.
Jag trodde aldrig på magi, tills min son sa att jag skulle hellre ge det ett försök att få sin mamma hemma.
Jag skickar mailmeddelande till den postadress som finns på bloggen för att kontakta Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Jag förklarade för honom allt som hänt mellan mig och min ex fru.
Jag fick ett svarmeddelande att han kan hjälpa mig att ta tillbaka henne hem att älska och lita på mig som mer än någonsin, jag gav det ett försök och jag var glad att följa alla instruktioner från Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Bara några dagar efter att jag fick ett telefonsamtal från min ex fru Laura, ursäktade hon mig, Laura Creturned hemma, hon grät och ber om ursäkt till vår son Felix för att lämna honom så länge.
Det fungerar som magi verkligen för att det är så fantastiskt hur kärleks stavning fungerar så effektivt inom tre dagar stavningsbön.
Jag rekommenderade starkt någon som läser detta vittnesbörd som går igenom relationsproblemet att söka efter hjälp för att återställa sant kärlek och lita på kärleksförhållande. Oavsett hur länge din partner lämnade dig kan de fortfarande återvända till dig.
Det fungerar för mig och så många andra har sagt bra kommentarer om den här stora mannen Dr.ODUDUWA dr.oduduwaspellcaster@gmail.com