lördag 10 juli 2021

1844 Galleri Jordnära

För det mesta är dagarna sig lika även om man inte behöver vara i karantän längre. Man har liksom vant sig vid att det inte händer någonting speciellt. Och så plötsligt händer allting på en gång. För ett par dagar sen fick jag ett mess från min gamla vän, batikkonstnären Ragni Wåtz, som berättade att entreprenören, idémakaren, författaren m.m. Magnus Skånberg skulle öppna ett sommargalleri i AF:s gamla lokaler vid Hagatorget i Söderköping. De har senast använts av omsorgsbolaget Jordnära men står nu tomma. 

Magnus Skånberg och jag utanför Galleri Jordnära. Kent tog alla bilder i inlägget. (Bilderna går att klicka större.)

Magnus Skånberg sökte efter lokala konstnärer som ville ställa ut tavlor där. Ragni tyckte att jag skulle ta kontakt med honom. Att jag är "lokal" kan ju stämma, mer tveksamt med "konstnär". Glad amatörmålare är ett mer passande epitet. I alla fall tog jag med mig några tavlor efter att ha pratat med Magnus och åkte ner med dem till lokalen. 

Keramik av Christina Skånberg.


Mina tavlor gör extra sig fint på den vita väggen.

På plats var redan vacker keramik av hans svägerska, Christina Skånberg. Till min stora och glada överraskning gillade Magnus några av mina tavlor och började redan fundera på hur han skulle hänga dem. Kent och jag åkte tillbaka efter lunchen med några fler av mina tavlor och lite spik. Tavlorna kom verkligen till sin rätt i den fina lokalen tillsammans med keramikvaser och skålar.  


Tjejerna med inspiration från 20-talet fick också vara med, liksom min månskensstad. 


Fler av mina tavlor. 

Får väl se vad det blir av det. Roligt i alla fall om några turister tittar in. Bättre läge än detta finns väl knappt i Söderköping. Blir vernissage framöver förhoppningsvis. 

10 kommentarer:

BP sa...

Stort, stort GRATTIS! Håller tummarna att du säljer några av dina fina alster.
Mina favon är månskensstad och staden till höger på sista bilden. Undrar vilka priser du har satt på tavlorna.

Bloggblad sa...

Vad roligt! Jag gläds med dig - och ska förstås passa på att titta in där!

Musikanta sa...

BP:
Så roligt att du gillar just de tavlorna. Maken gillar dom inte... Men jag tycker det är roligt att leka lite med färger och former ibland. Jag ska ta med en till dig nästa gång jag åker till Stockholm om jag inte säljer någon. Så kan du hämta den hos Mirren i Tallkrogen :-). Men i så fall ska jag måla om ramen så den blir vit. Den rosa får vara svart.
Ingrid

Musikanta sa...

Bloggblad:
Ja, inte tror jag att det blir några tavlor sålda - turisterna handlar inte sådant, jag har ju erfarenhet. Men det är i alla fall kul att ha tavlorna där ett tag att ses på. Det blev ju så snyggt med de vita väggarna!

Ölandsvindar sa...

Så roligt! Hoppas att riktigt många tittar in. Dina tavlor är verkligen värda ett besök. Jag håller tummarna /Kerstin

Karin sa...

Åh, vad roligt! Och vad snyggt hängda de är, dina fina tavlor. De vita ramarna som du använder passar verkligen så bra till målningarna!

Karin sa...

PS. De svarta ramarna är också snygga, såklart, men den där serien med tre tavlor med vita ramar passa bra ihop, både med varandra och med omgivningen.

Musikanta sa...

Kerstin:
Du känner väl igen de gamla båtarna :-).
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Karin:
Just nu håller jag på att måla om alla ramar som är svarta på min tavlor till vita. Det blir stor skillnad. Jag tänkte ett tag att det skulle bli snyggt med svart ram till en vit vägg, men det bara förminskar. Och ramen syns bra ändå för väggen är ju inte kritvit.
Bra att du håller med :-).
Ingrid

Musikanta sa...

Karuin:
Jag menade förstås själva tavlan...