måndag 5 juli 2021

1843 Clarissa fyller 10 år

Sju år har gått sedan Clarissa, det yngsta av mina tre yngsta barnbarn,  prövade hur kallt vattnet var i baljan vid pumpen. Idag fyller hon 10 år och är en ung dam med mycket stark vilja. Vilket är bra för flickor att ha. 

Vid sommarstället på norra Öland i juli 2014. (Bilderna går att klicka större.)

För drygt en vecka sedan var hon här hos oss i Mogata, som jag berättat om här och här,  och passade då på att bland annat rita och måla. 


Förkläde och gummihandskar behövs när man målar med akrylfärg.

Motivet till hennes målning är en influencer på Youtube som heter Fatma, iconicfatma om man vill se hur denna person ser ut i verkligheten. Clarissa har ritat och målat av henne på fri hand efter en bild på sin mobil. Hon började med att färglägga ansiktet med pastellkritor som hon hittade i en hylla i mitt skräprum. När hon sedan skulle färglägga bakgrunden var det svårt med kritorna så jag tog fram mina akrylfärger som gick alldeles utmärkt att använda. 

Det går bra med målningen.


Fatma är klar med reflexer både på glasögon och läppar. 

Här är Fatma som prinsessa. Tydligen har hon glasögon på sig ibland. Signaturen Lissa Bus använder Clarissa när hon går in och tittar på sajten. Tror att barnen kan skicka in teckningar dit också. 

3 kommentarer:

BP sa...

Duktig tjej! Clarissa är mycket lik Casimir till utseendet.

Musikanta sa...

Hej BP:
Kul att du tittar in så ofta! Visst är hon...
Allt gott
Ingrid
PS. Jag ser små gubbar som springer över planen när jag ska somna. Jag förstår att du mår bra nu när det är så mycket fotboll på TV. Jag har sett nästan varenda match :-) DS.

Lena i Wales sa...

Grattis Clarissa!
Roligt att var kreativ och resultatet blev jättebra!
Ha det bra!