fredag 8 juli 2022

1909 Elskåpspromenad 3

På sommaren är det alltid trevligt att ta en liten promenad i vår lilla fina stad. Den här kvällen är det lagom varmt och inte så mycket folk ute. Båtfolket tar väl igen sig efter att ha varit ute och turistat på stan under dagen. 

Några nya elskåpsmålningar har också kommit till. Min målarkompis Nina har gjort den första som vi  träffar på. Det är några år sen jag var med i gruppen Måla i Söderköping och då var hon en förgrundsfigur där och underhöll oss varje gång med en liten föreläsning om vad vi kunde förbättra med vårt måleri. Här kan man läsa mer om gruppen och Nina. (Gruppen finns inte längre.)

 
Ninas elskåp. Bilderna går att klicka större.

Ett litet minibibliotek hittar vi strax intill. Bra initiativ att ha ett ställe där man kan lämna böcker som man läst och inte vill behålla och hämta en annan som man inte läst. 

Nästa målade elskåp är inte långt borta. Jag vet inte vem som målat de följande, men om man är i Söderköping kan man hämta en karta på Åke Seranders kontor på hörnet i slutet av Storgatan före bron. Där står också lite om konstnärerna som målat skåpen. Dagtid förstås.


En underbar naivistisk målning från kanalbanken. 

Det är inte så många som är ute och kvällspromenerar vid kanalen som synes på bilden nedan. En hel del sitter dock på matställena på kajen.


Jag går inte någonstans utan mina stavar - balansen är inte densamma som förr tyvärr.


 
Inga båtar som väntar på att bli slussade.


Inga båtar på ingång heller.

Innan vi åker hem får vi syn på två nya målade elskåp. 


Jag kan bara utläsa namnet Charlie på konstnären. 


Här är det äventyr på gång i trollskogen. 

Det är sällan det är så här folktomt på sommaren i Söderköping - folk kanske sitter hemma och ser på TV. I alla fall var det en fin kväll för en promenad. 

I länkarna nedan kan man läsa tidigare inlägg om de målade elskåpen i Söderköping.

8 kommentarer:

Bloggblad sa...

Det som Charlie målat, kommer från illustrationerna till Gabriella Nilssons barnböcker - barndeckare från Söderköping.

Vissa kvällar är det mer folk. Jag var med Bibi på restaurang i söndags, mycket folk. Men vid 19-tiden helt tomt. Förr var det fullt på tisdagskvällar när det var både dans vid kanalen och konsert i kyrkan. Sen började Morden i Midsomer att sändas på tisdagskvällarna. Kvart i nio var det helt tomt på folk!

Lena i Wales sa...

Så häftigt med era målade elskåp. Vet att du visat några tidigare också.
Vad vackert du bor, njut!
Skön lördag!

Äventyret framtiden sa...

En så fin idé att måla elskåpen! Konstverk på promenaden. Härligt.
Jag läste om elskåpsmålandet i Hallstahammar på en annan blogg också.

Kram till dig Ingrid!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Så bra att du upplyste mig om detta. Är Charlie en han eller hon? Efternamn? Det var ingen kö alls till Smultronstället!

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Tyvärr bor vi en mil utanför Söderköping men så länge vi kör bil kan man ju snabbt ta sig dit. Ja, det sätter lite extra piff på promenaden när man ser dessa färggranna elskåp.
Önskar dig en skön fortsättning på helgen!
Ingrid

Musikanta sa...

P-Karin:
Kul att även andra kommuner han hängt på idén. Tror att det var i Västervik som fastighetsmäklaren och redaktören för Söderköpingsposten Åke Serander fick idén till att sponsra elskåpsmålning tillsammans med Eon.
Kram tillbaka från Ingrid

BP sa...

Absolut ÄLSKAR målningarna på elskåpen. Det verkar finnas massvis med sådana i Söderköping. Bra, för då har man några tråkiga skåp kvar som ska målas nästa år.

Det kan ju hända att det är så lugnt i Söderköping för att det faktiskt pågår ett EM i fotboll för damer just nu. Matcher kl. 18 och 21;-)

Karin sa...

Vilken strålande idé att måla de annars så trista elskåpen. Hoppas den sprider sig över resten av landet. Och förresten, jag har ju ett visserligen lite mindre, men dock elskåp, på en stolpe på tomten ... Undrars vad det är för färger man kan använda som håller att stå ute i ur och skur?