lördag 5 november 2022

1919 - Allhelgonabesök

Ännu ett mycket efterlängtat besök fick vi igår. Det var Mirren, Casimir och Clarissa som kom ner och hälsade på. Jag har inte träffat dem sedan i somras eftersom de har haft så mycket att stå i. Men Mirren och jag talas vid i telefon flera gånger i veckan så jag vet ändå vad som händer däruppe i Stockholm. 


Bilderna går att klicka större.

Samling vid matbordet medan vi väntar på att lasagnen i ugnen ska bli varm. Det är en rätt jag brukar laga när vi får gäster eftersom alla - både vegetarianer och andra - kan äta den. Sen kan jag ju göra den färdig i förväg också. Vegofärs förstås. (Clarissa är hyperkänslig för ljud om någon undrar varför hon ofta har lurar på sig.)

Efter att vi ätit var det dags för Mirren och Casimir att ta sig an sitt orgelpass. I vanliga fall brukar de öva 3-4 timmar om dagen varje helg men igår blev det inte särskilt långt. Jag är otroligt imponerad av att ett stycke (som jag övat på i åratal utan att riktigt få till det) spelar Casimir à Vista. Air av Bach har oktavhopp i pedalerna som ställer till det för mig. Inga problem för Casimir. 

Casimir vid orgeln i det kombinerade gästrummet och ateljén. 

Idag har det regnat hela dagen så vi vuxna har tillbringat förmiddagen i köket. Barnen har haft full sysselsättning med sina paddor. De var tvungna att åka hem efter lunch eftersom Caspar, som varit på läger hela veckan, kom hem sent igår och var ensam hemma i huset idag. 

Caspar, Clarissa och jag är de enda som äter kött i familjen och jag hade lagat köttbullar enkom för att jag vet att Caspar älskar sådana. Men det blev många över som Mirren kunde ta med sig hem till honom. Vi försöker ju spara på el och har dragit ner värmen i köket till 20 grader. Jag har vant mig men Mirren tyckte det var kallt som synes.

Casimir fryser aldrig däremot.

Mirren och Kent lagade mat idag. Clarissa och jag åt köttbullar med potatismos. De övriga åt smörfräst vitkål med kikärtor och potatis. Till det lagade Mirren sin berömda gräddsås som alla fick smaka av. 

Clarissa tycker också att det är aningen kallt. Hälften av dagens lunch står på bordet. Men Mirren är van, hon brukar laga tre olika rätter varje dag eftersom barnen har väldigt speciell smak. Idag är det bara två olika rätter.

Vår fina prinsessa iklädd morfar Kents fleeceponcho.

6 kommentarer:

BP sa...

Måste säga att jag beundrar Mirren! Hur orkar hon? Jag menar att öva 3-4 timmar varje dag med Casimir är ju redan en bedrift, men att dessutom laga tre olika maträtter varje dag - fantastiskt. För hon har ju också ett jobb att sköta...
Har en f.d. arbetskamrat som har en son med bl a ADHD. Han har också hörlurar på sig jämt. Han lyssnar dock på på musik, mest musikaler. Ser att även Casimir bär hörlurar. Det verkar vara rätt karakteristiskt för personer med en funktionsvariation. Casimir har växt rejält sedan senaste inlägget.

Musikanta sa...

BP:
Hon övar bara så länge med honom på helgerna. Vanliga dagar blir det väl någon timme med honom och så övar han själv efter det. Men matlagningen är ju sexdubbel på helgerna för henne eftersom barnen alltid får två lagade mat om dagen. En måltid äter de ju i skolan på vardagarna.
Både Casimir och Clarissa har samma problem med störande ljud - gäller dock inte musik och hörböcker :-).
Casimir har blivit en stilig ung man sen sist...
Önskar dig en skön avslutning på Allhelgonahelgen.
Ingrid

Äventyret framtiden sa...

Så fint med kärt besök! :) Det syns att ni trivs förträffligt tillsammans.
Allt gott önskas!
Kram

Musikanta sa...

Äventyret framtiden:
Tyvärr är det alltför sällan vi ses men desto roligare när vi äntligen träffas.
Kram tillbaka från Ingrid

Bloggblad sa...

Trevligt med besök, men nog kan ni dra på värmen när de kommer? Om Per drar ner värmen flyttar jag. Jag går med raggsockor och dunväst när han svettas i T-shirt vid 22 grader. Där går min gräns.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Temperaturen i "gästavdelningen" var nere på 15 grader men jag satte upp den till 22 på morgonen så de behövde inte frysa där på natten i alla fall. Själv fryser jag inte numera vid 20 grader som vi har i övrigt i huset. Men visst har jag på mig lite mer än vanligt...