fredag 11 februari 2011

Fredagstema Show&Tell - I mina kvarter

Fredagstemat för februari har Annika i Reston som upphovskvinna. Övriga fredagsbloggare finns länkade hos henne.

Eftersom det stormade och snöade hela dagen igår satte jag inte min fot utomhus, utan bilderna från mina kvarter, eller rättare sagt från min närmaste omgivning, kommer från den underbara vårvinterpromenaden jag gjorde tillsammans med MM i onsdags i strålande solsken.

Igår blev allting lika vitt som för någon månad sedan, men i förrgår fanns det en fåfäng förhoppning om att våren var på väg. Tji fick vi! Så här såg det alltså ut i onsdags i Mogata på promenadvägen till björken där jag brukar vända efter någon kilometer.

 Mitt favoritträd i solskenet.


Här på rena isgatan hade det behövts broddar på skorna - slut överallt där jag frågat.


Det mesta av snön har smält bort från åkern.


Snart är vi framme vid den björk där jag brukar vända och gå hemåt.


Här vid björken till höger om MM brukar jag vända - om han är med fortsätter vi alltid nerför backen. Men idag blåser det iskall nordlig vind så vi vänder om här och går hemåt.


Från backen har man en fin utsikt över Mogata gamla  prästgård där målaren Bo Beskow bodde och hade sin atljé tills han dog 1989.


Hemåt igen.


Här går genvägen till Husby Säteri eller -  som man säger här i Mogata - till Husby slott, numera konferenshotell.


En sista tillbakablick och ett sista foto. Det måste vara ganska kallt idag i alla fall eftersom solen inte smälter isen på vägen. Nu är det inte långt kvar till den hägrande testunden i det varma huset...

24 kommentarer:

Miss Gillette sa...

Tack för fina bilder. Själv har jag helt kommit ifrån fotograferandet för tillfället; det kan faktiskt vara rätt vilsamt. Men jag är fortfarande tokig i att titta på andras bilder!

em sa...

Så vacker omgivning du har! Det är en del av landet jag bara åkt förbi, på väg någon annanstans. Skönt med promenadvägar inpå knutarna.
Margaretha

Musikanta sa...

Miss Gillette:
Jag är tyvärr kameramissbrukare - fick min första som konfirmationspresent i stället för smycke...

Den här senaste systemkameran jag har är en pärla - jag bara knäpper och nästan allt blir lika bra. Sen kan man ju redigera på Photoshop så fotona blir ännu bättre :-)...

Musikanta sa...

Margaretha:
Ja visst är det en vacker promenadväg, men lite enahanda. Ingenting att titta på förutom fåren, som brukar hålla till till höger om vägen och en och annan hundägare med hund.

Det var roligare att gå ut och promenera när vi bodde i Söderköping. Så ibland åker vi dit och går längs Kanalen, i synnerhet på somrarna...
Ingrid

Annika sa...

Fina bilder! Fina omgivingar. nej, vår kan man nog inte få i feb. det har liksom aldrig funkat ;-)
Hellre då en präktig vinter så kan ni ta vårvintern i mars då det verkligen är dags.
Förstår att du trivs i ditt område.
Kram!!

Malin sa...

Tack för titten! Härligt och vackert ser det ut där du bor!

Äventyret framtiden sa...

Ett bra tema, där man får bekanta sig litet extra med varandra. Omgivningen är på sätt och vis litet av en själ.
Mitt fredagstema kommer senare..
Kramar!

Musikanta sa...

Annika:
Du är härlig du som aldrig kan få för mycket av snö! Jag skulle gärna byta med dig. Nej, vår i februari har vi ju aldrig haft och knappt i mars heller. Det var bara så härligt när det regnade häromsistens!
Kramar!

Musikanta sa...

Malin:
Det var så fina färger i onsdags så jag var tvungen att gå ut och fota. Inte förrän jag kom hem tittade jag vad temat var den här veckan - och det passade ju något så när i alla fall!

Musikanta sa...

Karin!
VÄLKOMMEN HEM! Förstår att du har lite annat att pyssla med än att skriva fredagstema nu när du har varit borta så länge.

Det känns väl konstigt att komma hem till den snöiga nord efter så lång tid i den härliga värmen och grönskan...
Ser fram emot bilder från er resa!
Många kramar från Ingrid

Grekland nu sa...

Härliga omgivningar, och jag gillar särskilt att det är öppna vyer och man ser långt! Ni kan säkert följa alla årstidsväxlingar på riktigt nära håll. Trevlig helg!

olgakatt sa...

Det blir ännu bättre promenader när underlaget blir tryggare! Men även nu mycket vackert!

✿Ewa sa...

Mmm verkligen tji fick vi vår sugna. :)Nej våren har aldrig kommit i februari, jag hoppas alltid på att ett under i den riktningen kan ske. Men det var tydligen inte dags. Jag begav mig ut strax före 07 i snöstormen. Kände mig som barnen från Frostmofjället måste ha känt sig. Pulsandes, huttrandes. Men dagen blev bra ändå. :)

Vilka härliga foton! Klarblå himmel och snö som är påväg att smälta bort. De isiga vägarna ser livsfarliga ut! Har ni precis som vi lika höga drivor som i julas nu?

Musikanta sa...

Ingabritt:
Jag älskar också "öppna landskap" som Ulf Lundell sjunger om. Gillar inte granskogarnas sus...
Det här ensamma trädet som jag går förbi är ju ett tacksamt objekt att fotografera om man vill dokumentera de olika årstiderna.
Kramar!

Musikanta sa...

Olgakatt:
Jag trodde inte att jag skulle behöva handla broddar i år, men det verkar inte bättre... Ska försöka med skoaffärerna i stället för apoteket.

Musikanta sa...

*Ewa:
Vi hade nog ännu högre än ni i julas, tror jag haha, eftersom MM var tvungen att skotta ner all snö från taket, som la sig ett tvåmeterhöga drivor utanför fönstren och på innegården. Men nu har dessa smält undan rätt bra.

Idag är det minus 12 grader, så det blir nog inte vår än på ett tag. Men solen skiner och himlen är blå och motor- och kupévärmaren är insatta i bilen, så att det är bara att gilla läget!
Kram!

Västmanländskan sa...

En sådan fin promenad!

Bejla sa...

Härligt med en sådan promendad! Även om det är kallt, så blir man så härligt uppfriskad och positivt trött när man kommer in sedan och får i sig något varmt igen. :-)

Lotta sa...

Fantastiska kvarter du bor i :-) Sååå fint och det måste vara härligt att promenera här!

Li sa...

Hej,
Vilka härliga vinterbilder! Råkade hamna på denna sidan och såg att jag vet vem du är. Jag hoppas allt är bra med er alla!
Li

Bloggblad sa...

Jag har köpt superbra broddar hos Sporthörnan vid Rådhustorget! Snurrade fjädrar under hela sulan, funkar perfekt och lätta att gå med. 210:- I torsdags...

Musikanta sa...

Västmanländskan:
Ja, visst var det en skön promenad, men ganska kallt trots att solen sken!
Kram!

Bejla:
Det är ju det som är skönast med promenaden, att få komma hem i värmen och ta sig en kopp te. Det blir väl inte så många promenader för er däruppe i kylan och mörkret, eller?
Kram!

Musikanta sa...

Lotta:
Glad att tyckte om mina bilder!

Li:
Så kul att du hittade till min blogg. Hur gjorde du det? Kunde vara intressant att veta.

Tänker på dig ibland och undrar hur du har det. Allt väl, hoppas jag. Mejla gärna och berätta någon gång när du har tid.
Många kramar från Ingrid.

Musikanta sa...

Bloggblad:
Jag läste inte så noga utan var inne i går hos skoaffären mitt emot Trollet. Där var de naturligtvis slut. Men jag ska skynda mig iväg till sportaffären nästa gång jag är i stan. Tack för tipset.