torsdag 3 januari 2013

726 Stil för en rundnätt person

Som vanligt varje nyår, har MM och jag bestämt oss för att gå ner i vikt och skriver noggrant upp varje points vi äter sedan två dagar tillbaka. Nu är det allvar, eftersom MM inte vill följa med någonstans dit jag vill åka om han inte går ner 10 kg så han kan ha sina gamla kläder igen.

Jag själv börjar återigen få svårt att knyta skorna och då vet jag att det är dags. Så inget smör eller mjukt bröd för min del förutom allt annat som är gott som man inte får äta. Det lönade sig förra gången jag försökte gå ner i vikt på allvar år 2005. Då gick jag ner 14 kg på ett halvår med hjälp av Viktväktarna. Det tar så lång tid om man inte ska svälta...

Sen har jag också ställt in motionscykeln i vardagsrummet (som vi aldrig vistas i utom möjligtvis någon gång när vi har gäster) framför teven på som sitter på väggen. Då kan jag titta på teve samtidigt som jag cyklar.

Här kommer ett tips om hur man ska klä sig om man som är lite rundnätt.


Dessa goda råd från Colette kommer från Hemmets Veckotidning nr 51 1940. (Bilden går att klicka större.)

Uppdatering: 
Det heter naturligtvis "varje point" men detta ord använder man ju väldigt sällan...

13 kommentarer:

Maggan sa...

Så trevligt med dessa fläktar från det förflutna! Men jag föredrar ditt ordval: rundnätt, istället för fet och sladdrig som Colette skriver.

Lycka till med pointsen!

Musikanta sa...

Maggan:
Jag undrar hur reaktionen hade blivit nu för tiden om någon hade skrivit så i någon veckotidning! Det hade nog varit många som sagt upp sin prenumeration i så fall.
Det där med den fyrkantiga halsringningen kanske var ett bra tips i alla fall.
Har hållit pointsen i två dagar nu! Har bara ca 150 dagar kvar att räkna...
Kram

Karin sa...

Heja och hå, korsetten på! Eller nej, det slipper vi i alla fall, trots alla mannekängsmala skönhetsideal. Det ska bli spännande att återvända till stan efter en tid på landet utan våg och med bara måttlig koll på kalorierna. Men jag tror inte att resultatet är katastrofalt. Känns som om jag lyckats hålla vikten någotsånär, vilket var min ambition. Ingen ytterligare viktminskning över helgerna, men ingen ökning heller. Nästa vecka blir det nya tag!

Suss sa...

AHA, det gäller att behålla korsetten på...... Har aldrig haft någon, men uttrycket sladdigt fet, ska jag ta till mig, för precis så känner jag mig nu. Jag har en bredbandssladd på tvären frampå magen.....Inte roligt, men på måndag börjar jag arbeta igen och då hoppas jag livet återgår till det normala och "sladden kopplas bort!"
Stackars kvinnor som trängde in sig i korsett förr. Min mor berättade att när hon var höggravid med min storebror, var hon så "korsetterad" (undrar om det heter så?) att ingen visste om att hon snart skulle föda. Det fick inte synas när hon arbetade. Det är otänkbart idag hur det kunde vara, min bror är född 1946. KRAM!

englundskan sa...

Om du kopplar en dynamo till träningscykeln så kan du driva tvn med den och när det är spännande program så får du väldigt mycket motion. Ett litet tips alldeles gratis,

Musikanta sa...

Karin:
Mannekängerna nu för tiden är inte smala, de är magra! Det är faktiskt skillnad. När jag var liten var det fult att vara mager, iofs var det inte snyggt att vara fet heller men man skulle vara lagom och ha kurvor.
Men inte så stora som jag har nu naturligtvis.
Har en body som smiter åt men den har jag inte använt på länge - ingen bryr sig i alla fall :-)!
Nu har jag hållit på i tre dagar och gått ner 1 hg. Sakta men säkert!

Ingrid som håller med om att på landet ska man inte ha någon våg - inte när man reser till Frankrike heller.

Musikanta sa...

Suss:
Det är ett brutalt uttryck - sladdrigt fet - men när jag ser mig i helfigur i speglarna när jag ska prova kläder i affären någon gång håller jag med Colette. Jag har ingen sladd på magen utan en hel volang, som Blogglad brukar uttrycka det (om inte två).
Hemskt att höra hur man misshandlade kvinnor som var gravida förr. Att inte läkarna röt till!

Min yngsta bror är född 1944 och då bantade min mamma under graviditeten eftersom hon inte ville gå upp som hon gjorde efter barnet som hon fick tidigare. Hon höll på att dö och de fick mata henne med tjock grädde etc. för att hon skulle repa sig. Barnet tog tydligen vad det behövde, för min lillebror var det inget fel på som väl var. Nu är det rökning som man varnar för istället och alkohol. Blir ledsen varje gång jag ser en rökande gravid kvinna...
Stor kram tillbaka!

Musikanta sa...

englundskan:
Haha - lite väl tekniskt för mig, annars var det ett bra tips!
Kram och god fortsättning på det nya året!

Eleonora sa...

Haha det här skulle passa för mig också. Har börjat trappa ner och för mig gäller förbud på: potatis, ost, bröd, pasta, vin - Jag får äta tomatsoppa, räkor, kyckling, avocado, sallader och nötkött. Jag har tappat litet grann och mer ska det bli.

Kram min vän och god fortsättning.

Ölandsvindar sa...

Kände mig träffad direkt! Ska hädanefter tänka på min klädsel. Korsett har jag aldrig ägt men kanske dags... När jag var ung och vägde för lite hade jag resårgördel, mest för att hålla strumporna uppe kanske.
Kram /Kerstin

Musikanta sa...

Eleonora:
Jag håller mig till Viktväktarnas mantra: Äta lite av varje men inte jämt. Minska på portionerna och undvika fett, socker och vitt mjöl. Jag har börjat med att ta bort mjukt bröd och smör - äter hårt bröd med mjukost i stället.

Fruktsallad och Keso på kvällen istället för kvällsmackorna - jag minskade 14 kg på den dieten för sju år sen. Men det tog ett halvår! Efter ett tag med din diet (som jag naturligtvis också har prövat) höll jag på att längta ihjäl mig efter framför allt bröd!
Kram tillbaka och god fortsättning själv!

Musikanta sa...

Hej Kerstin!
Så roligt att du tittade in igen med en kommentar! Hörde av Mirren, som är på Öland just nu, att det är barmark därnere. Här är det fortfarande fruktansvärt halt och jag har inte fått rumpan ur vagnen att köpa broddar. Men det ska bli "te vecka"...

Jag undrade just om det här bara gällde om man var 155 cm lång? Men kanske var folk lite kortare på den tiden. Det var ju krig och dåligt med mat. Men med hatt såg man onekligen lite längre ut.

Jag hade faktiskt en korsett när jag var 16 och verkligen inte behövde det. Men, som du säger, det var innan strumpbyxornas era.
Kram tillbaka från Ingrid

Västmanländskan sa...

Håller tummarna för er!
Härlig bild:-)
Kram!