måndag 28 januari 2013

737 Veckans Casimir

Mitt fem och ett halvtåriga barnbarn Casimir är i besittning av ett ganska extraordinärt bildminne. Det visade han häromsistens när han ritade och målade av sin älskade kolibri Näbbi direkt ur minnet för att visa för barnen och personalen på förskolan.


Näbbens färg skiljer sig åt - annars överensstämmer båda fåglarna i det mesta. Även proportionerna är lika även om den målade Näbbi är mindre. Mirren tog fotot. 

6 kommentarer:

Mirren sa...

Hur många bruna färgpennor tror du att de har på förskolan :-)?. Skämt å sido, hans teckning var perfekt - han ritade till och med en liten, liten fläck på magen. Jag tog ju bilden ursprungligen så som kuriosa kan jag berätta att Näbbi faktiskt är så där vit på magen som han ritade, men att det var svårt att fota henne så.

Sedan var det ju lite kul att Näbbi låg hemma men att han ritade bilden på förskolan. Så, duktig på bilder är han onekligen :-). M&P Stolt moder

Musikanta sa...

Mirren:
Jag skulle aldrig kunnat ha ritat av den själv lika bra om jag inte hade fått titta på den samtidigt. Och jag är ändå rätt tränad...
Underbart att han har en så fin uppfattningsförmåga när det gäller bild, form och färg. Vi ska rita och måla mer när jag kommer upp till er nästa gång.
M&P Stolt mormoder.

Västmanländskan sa...

Fantastiskt!

Eleonora sa...

Jag tror han går i mormors fotspår! Jättefin liten pippi!

Musikanta sa...

Västmanländskan:
Rätt underbart tycker jag också.
Kram

Musikanta sa...

Eleonora:
Jag tror det beror mycket på uppmuntran hemifrån. Jag fick obegränsat med papper och färgkritor när jag var liten och det har även Mirrens barn. Sen brukar jag ju rita och måla med honom när vi träffas - han tar till sig alla råd direkt. Sen gör han lite som han vill i alla fall.
Kramar