fredag 24 mars 2017

1405 Veckans Rubrik - BLOMMOR

Veckans Rubrik ska handla om BLOMMOR. Det är det sista ämnet för mars månad och det sista också för  Matfreaket. Tack för trevliga rubriker att skriva om! De som rubrikbloggar finns listade i marginalen till höger.

Det blir några bilder ur arkivet som jag tycker speciellt mycket om. Sammansättningen med vallmo, blåklint och prästkragar är en svårslagen kombination skönhetsmässigt, så det får bli några bilder på dessa.


Alla bilderna är från sommaren 2015. Den här bilden tog jag vid en utflykt på norra Öland. (Bilderna går att klicka större.)


Den här bilden är från Skogsby på södra Öland där Kent och jag var på kurs på Ölands Folkhögskola under en vecka. 

Ett stenkast från vårt hus ligger en åker där det brukar växa mycket blåklint på sommaren. Mitt barnbarn Casimir, som då var 7 år och jag gick på promenad dit för att plocka en bukett.


Här har han fått ihop en rejäl bukett.

Jag hade en liten baktanke med promenaden. När vi kom hem plockade jag fram papper, färger och penslar för att föreviga buketten. Resultatet kan man se nedan. 


Blåklintsbukett målad av sjuåringen Casimir 18 juni 2015. Vasen är en lite speciell sådan som jag köpt på återvinningen. Den är som synes mycket vid upptill. Porslinskatten sitter vanligtvis i hyllan i vårt vardagsrum. 

30 kommentarer:

em sa...

Minns barndomens sädesfält med blåklint och vallmo. Inte lika uppskattat av lantbrukarna som av vanligt löst folk - så det var länge sedan jag såg ett sådant fält som din andra bild. Ljuvligt!
Margaretha

Musikanta sa...

Margaretha:
Ja, vi var tvungna att stanna bilen och ta ett foto - ännu vackrare i verkligheten än på bild.
Ingrid

Bevare mig väl sa...

Sommar sommar sommar :-) Duktig liten tecknare därtill :-)
kram

Musikanta sa...

Tove:
Ja, han är duktig på mycket :-). Önskar dig en skön och trevlig helg!
Kram

Anna/notonmusic sa...

Det är så mycket FÄRG i dina barnbarns bilder och det är helt underbart att se. Det märks verkligen vad kreativa de är! Och vilken ljuvlig sommaräng med vallmoblommor som är min absoluta favorit! Härliga bilder verkligen! Ha en fin söndag Ingrid! Kram

Ingrid sa...

Visst är ängsblommor något av det bästa som finns. Jag minns när jag jobbade på ett pensionat ett par somrar när jag var ung - till varje helg fick jag ut och plocka blommor för då skulle alla gästerna ha färska blommor på sina rum. Det var ingen som tänkte på allergier då minsann!
Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Ditte sa...

Öland är väldigt vackert och just kombinationen av vallmo och blåklint tycker jag är så vackert. Finns liknande äve på Gotland och det är alltid så uppiggande att se.
Vilken vacker målning Casimir gjort. Fina detaljer och mycket färg.
Kram!

Birgitta Malmstedt sa...

Så underbart! Hoppas att ditt andra barnbarn mår bättre nu med sin arm. Det var hemskt att läsa på Facebook hur illa hon blev bemött på sjukhuset.
Hälsningar
Birgitta

Birgitta Malmstedt sa...

Glömde att säga att jag är beredd att ta veckans rubriker i maj. Hinner inte nu i april. Det är så mycket annat och jag måste fundera litet till. Har bara kommit på två ämnen.
Hälsningar
Birgitta

Musikanta sa...

Anna:
Casimir är speciell när det gäller bildseende och bildminne. Han kan rita av något som han såg för en vecka sedan. Det är kul att se att han också gillar att rita något annat än drakar och monster.
Kram

Musikanta sa...

Ingrid:
När jag var liten skickade mamma alltid ut mig att plocka blommor på sommaren. Men det tog väl slut med att min lillebror hade sådan hösnuva. Kent är allergisk för vilda blommor så dem får jag ha i en bukett utomhus. Rosor och nejlikor går bra som tur är.
Kram

Musikanta sa...

Birgitta:
Det är mitt lilla yngsta barnbarn som är fem år som har råkat ut för detta. Personalen var helt underbara, så där fanns inget att klaga på. Det som upprörde mig så mycket var att hon fick lida så länge innan någon gjorde något - från eftermiddagen på torsdagen till klockan 10 dagen därpå.

Och detta berodde på att det inte fanns någon narkosläkare eller narkossjuksköterska tillgänglig på barnsjukhuset dit hon skickades efter att ha väntat 4 timmar på Huddinge lasarett! Hon fick naturligtvis smärtstillande tabletter med sig hem från AL men ingen spruta vad jag vet. Och det hjälper inte så mycket. Hon hade ont hela natten...
Ingrid

Musikanta sa...

Birgitta:
Bra om det blir några ämnen som man kan illustrera med egna bilder.
Ingrid

Musikanta sa...

Ditte:
Tack för din rara och uppskattande kommentar. Både Öland och Gotland är ju så speciella landskap när det gäller naturen. En natur som jag är oerhört förtjust i och som jag saknar mycket nu när Mirrfamiljens sommarställe är sålt. Men jag har ju många bilder kvar som jag tagit och även tavlor som jag målat, så jag får trösta med mig dem.

Får väl sätta Casimir på att måla en ny bukett blommor i en vas nästa gång han kommer hit så jag får se hur mycket han (förhoppningsvis) har utvecklats på två år. Hemma blir det mest monster och drakar.
Kram tillbaka

Paula i pörtet sa...

Vackrare och somrigare än din blomsteräng kan jag inte tänka mig! Det är vackrast strax före midsommar, redan i juli blir överflödet för mycket tycker jag. Fräschören är inte lika krispig och fin. Vallmo har vi inte mycket av här i Dalom, däremot blåklint och prästkragar som tillsammans med blåklockor är så fina tillsammans.

Äventyret framtiden sa...

Blåklint och kornvallmo! Finns det något mera somrigt och vackrare säg?
Så vackra bilder du visar i ditt inlägg idag.

Ölandsvindar sa...

Välbekant och vackert! Den blå porslinskatten känner jag igen. Jag har haft en sådan men vet inte var den har hamnat numera. Han är duktig ditt lilla barnbarn!
Kram /Kerstin

Gunnel sa...

Vallmor, prästkragar och blåklint är det mest somriga som finns. Casimir brås på mormor ser jag. Kram

Musikanta sa...

Paula:
Här finns inte mycket vallmo heller, men blåklint har vi gott om. Ha det gott!

Musikanta sa...

PettasKarin:
Tack för rar kommentar. Blåklint, vallmo och prästkragar kan ju inte bli annat än vackert på bild :-).
Kram

Musikanta sa...

Kerstin:
Porslinskatten är med med på en av mina egna tavlor. Det var väl där Casimir hade sett den och tyckte den kunde få vara med på hans också. Han älskar att måla och rita vilket jag tycker kommer fram i hans lilla tavla. Han valde helt själv den gula bakgrunden som gör det hela lite mer somrigt.
Kram

Musikanta sa...

Gunnel:
Han brås nog bara på sig själv men visst har jag uppmuntrat honom att rita och måla sen han var väldigt liten. Hemma har alla barnen fri tillgång till papper, pennor, kritor och vattenfärger och målar och ritar väldigt ofta. Så där peppas de också.
Kram tillbaka

Anki sa...

Så underbara bilder! Så vackert med blåklint och vallmo tillsammans! Casimir fångade verkligen blåklintsbuketten fint - och så fint med katten och fågeln bredvid!
Önskar dig en fin dag!
Kram

Musikanta sa...

Anki:
Tack för rar och uppmuntrande kommentar.
Kram tillbaka från Ingrid

Vonne sa...

Härligt med vallmo och sommaräng! Cassimir verkar ha förutsättningar för att utvecklas till en riktig konstnär det kan man se och han har ju uppmuntran och kanske även påbrå från dig. Vem vet gästutställning hos Lars Lerin kanske kommer....
Kram på dig!

Klimakteriehäxan sa...

Vi är många, vi som älskar blommor. La just ut ett par färska bilder på vårblomster, men "rubrik"-kedjan har jag missat!

Musikanta sa...

Vonki:
Väldigt många barn skulle kunna utvecklas till framtida konstnärer om de får stimulans från det de var små. Sen finns det ju förstås sådana som Picasso och andra som var fullfjädrade konstnärer redan som barn och som antagligen inte blev särskilt uppmuntrade av sina föräldrar. Att se och att avbilda det de såg fanns där redan när de föddes, tror jag. Just nu är det musiken som är viktigast för honom, måleriet och teckningen är med som en "fritidssysselsättning" för honom.
Kram tillbaka

Musikanta sa...

aina:
Du är ju med på flera teman redan så det räcker väl. Det går ju att lägga ut bilder på blommor även om man inte är med, haha. Ska gå in och kika på dina vårblommor.
Ingrid

HeLena sa...

Härliga bilder! Det finns inget som är så mycket sommar som Blåklint, Vallmo och Prästkragar. Och underbara färger!
Inlägget om Mars är också jättebra! Jag tycker så mycket om sångboken Nu ska vi sjunga! Tack för fina tolkningar av "mina" rubriker!
kram

Musikanta sa...

matfreaket:
Såg tyvärr inte din kommentar förrän idag. Men bättre sent än aldrig. Tack för din rara kommentar!
Kram tillbaka