Efter turbulensen som följde efter mitt fall på perrongen till Odenplan och som jag berättat om i mitt tidigare inlägg, ville jag gärna att Mirren skulle följa med mig till Åhléns stora entré på Drottninggatan i Stockholm. Där hade vi bestämt att träffas, min bloggvän Kerstin - alias Eleonora - och jag på tisdagsförmiddagen.
Kerstin, chic som vanligt, med bakad potatis med skagenröra framför sig på tallriken.
Mirren följde med oss till vårt stamlokus, Kafferepet, och lämnade oss där för att gå några ärenden på stan. Kerstin åt en bakad potatis med skagenröra medan jag naturligtvis beställde en Gustav Adolfsbakelse. Dels för att det var den 6 november och Gustav Adolfsdagen, dels för att jag visste att nästa ord i fotoutmaningen var just - bakelse.
Gustav Adolfsbakelsen, som tinns i många varianter, såg faktiskt mer spännande ut än den var.
Det var första gången jag inmundigat en sådan och jag kan inte säga att jag blev särskilt imponerad. Sockerkaksbotten med äppelbitar, vispgrädde och vaniljkräm. Och så den obligatoriska chokladmedaljongen med Gustav Adolf på toppen. Bakelsen var god men den gick inte upp mot budapestbakelsen, min absoluta favorit.
32 kommentarer:
Heisann, fin å se på var den i alle fall. Og så gøy å møte bloggvenner. Tror jeg har møtt fem til sammen i løpet av alle årene jeg har hatt blogg, møtt både svenske og engelske! Ha en riktig fin uke, og håper du har det bra etter fallet jeg leste om. Huff...
Vilt og vakkert:
Ja, jag tror att jag har träffat ungefär lika många under årens lopp. Det har varit fina och trevliga möten men de flesta vännerna har varit ca 10 år yngre än jag. Utom Kerstin som är ungefär jämngammal med mig. Därför har vi så många minnen ihop eftersom vi är uppvuxna under samma tid. Vi träffas nästan varje gång jag är i Stockholm.
Ha en skön vecka önskar
Ingrid
Hahaha! Gustav Adolfs bakelser får liksom se ut lite hur om helst nuförtiden - tyvärr. Originalet verkar inte "dra" längre ser det ut som. Men vilken sinnesnärvaro att föreviga bakelsen till temat. Du var då betydligt smartare än jag måste jag säga;-)
PS. Ledsen att du ramlade på perrongen vid Odenplan - usch! DS.
Uff, så uheldig du var og falt. Bra at det fanst ein engel som ga deg ei hand etterpå.
Og så flott at du fekk ta bilde av den fine kaken !!
Flott tolkning.
Helsing Anne-Mari
Den ser läcker ut, men det är inte mycket som slår en riktigt bra Budapest. Ha en fin dag! =) Kanske med en Budapest till 11- kaffet =)
Förutseende av dig att fota bakelsen! Budapestbakelsen är min favorit också :)
Tack för din rara kommentar hos mig!
Kram
Potatisen var god. Tack för senast. Kramar
BP:
Jag hade faktiskt ingen aning om hur en Gustav Adolfsbakelse skulle se ut så jag trodde det skulle vara den här looken innan jag googlade. Men en granne till Mirren som jobbat på Operakällaren sa att det borde vara hallon i den och inte äpplen. Vad vet jag?
Just nu känner jag mig helt frisk och som vanligt men man blir lite skakad...
Ingrid
Anne-Marie:
Nu känns allting bra igen som väl är. Men jag blev glad när jag såg vad nästa veckan ord var eftersom jag redan då hade bestämt att gå på kafferepet med min bloggvän :-).
Hälsningar tillbaka från Ingrid
"LillaSyster":
Nej, budapestbakelse är bara något som jag blir bjuden på ibland. Bakelser överhuvudtaget är på den svarta listan över onyttiga saker som jag inte bör äta. Men visst är det gott med en kaka till kaffet eller i mitt fall teet.
Ingrid
Anki:
Bra att ha lite framförhållande :-). Jag ska in och titta på vilket nästa veckas ord blir redan nu. Det kanske dyker upp något under veckan.
Kram tillbaka från Ingrid
Eleonora:
Tack för senast själv. Ser fram emot nästa träff. Då blir det nog en Budapest, haha.
Kramar tillbaka från Ingrid
Budapest är supergod, fast den aldrig har varit i närheten av Ungern.
Aina:
Haha, då vet jag det tills nästa gång.
Ingrid
Bakelse var ordet och jag funderar ännu då det nog inte kommer att hamna sådana i min närhet denna vecka, inte ens idag då äldsta sonen fyller år. Vi föredrar nog den bakade potatisen med skagenröra - en riktigt delikat bakelse för mig.
Usch vad otäckt att du ramlade sådär! Skönt att du fick bra hjälp ändå.
Bakelsen såg verkligen smarrig ut - även om den inte föll dig till 100 i smakn :-)
Budapestbakelser ser mer spännande ut än din Gustav Adolfbakelse men det är väl en smaksak!
Margareta:
Jag hade också föredragit den bakade potatisen, men när det nu var både tema och Gustav Adolfsdagen blev det bakelsen.
Ingrid
Ama de casa:
Ja, jag har inte riktigt kommit över händelsen än. Men tur att det fanns en ängel i närheten även om hon inte hade vingar...
Det var inget fel på bakelsen, bara att jag hade förväntat mig lite extra just av denna speciella. Smakade ungefär som en sockerkakstårtbit som man haft lite äppelmos i och toppat med grädde.
Ingrid
Violen:
Du kan ju läsa vad jag skrev i kommentaren till Ama de casa ovan. Den var som sagt inte särskilt spännande.
Ingrid
Trist med ditt fall men skönt att du inte blev mer skadad. Så lätt hänt att falla. En träff fick ni till och med en Gustav Adolfs bakelse. Ja, numer kan de ju se ut lite hur som. För egen del är jag inte så mycket för bakelser och om jag väljer en så blir den i modell mindre. och gärna med riktigt mörk choklad på.
Men går jag till Vetekatten ett av mina favoritkonditorier i Stockholm kan det bli något annat. Deras bakelser är så fina både till smak och utseende. Och budpestbakelsen där är också riktigt god. Kan ju variera en hel del hur de smakar...
Önskar dig en fin vecka.
Kram!
Läcker bakelse, som jag inte har ätit men håller med dig om att budapestbakelsen är god!
Den ser nog läckrare ut än vad den är.
Ditte:
Vetekatten är också ett favoritställe men där brukar vara helt fullt så dags på dagen. Det är bara när jag är i Stockholm och går på kondis som jag äter en bakelse. Skulle aldrig falla mig in att handla någon till mig själv i vanliga fall.
Tänkte inte på det förrän efteråt att jag kunde ha brutit benet. Vid min ålder är det ju lätt hänt. Jag fick inte ens ett blåmärke som väl var.
Önskar dig också en fin vecka.
Kram tillbaka från Ingrid
byblixtra:
Den passade ju så bra just den dagen. Men budapestbakelsen är godare.
Ingrid
Så skönt att du är återställd efter det otäcka fallet. Jag håller med om att Budapestbakelse är bland det godaste som finns.
Burgitta:
Ja, åtminstone fysiskt. Det är lite svårare att glömma rädslan när det hände. Jag har blivit ängsligare sen dess, måste förvissa mig om att bli "hämtad och lämnad" nästa gång jag ger mig av till Stockholm.
Brukar ibland få äta den goda budapestbakelsen hos Mirren eftersom det är barnbarnet Casimirs älsklingsbakelse. Själv köper jag aldrig en bakelse.
Ingrid
Bakelsen ser väldigt god ut men jag håller med om att Budapestbakelser är godast.
Helén:
Ja, den här var lite som man kunde göra själv utan större besvär. Budapestbakelsen skulle jag inte våga mig på att baka.
Ingrid
Men oj, du måste vara rädd om dig! Och visst finns det änglar, men ibland kanske dom inte hinner fram i tid ! Vilken fin hatt damen som sitter vid bordet har! Önskar jag klädde i hatt, men jag gör tyvärr inte det. Nu har jag tack vare dig lärt mig hur en Gustav Adolfsbakelse ser ut, och tidigare idag lärde jag mig Napoleonbakelsen, för det är tydligen den bakelsens dag idag! Så mycket man lär sig här på bloggarna! ÖNskar en trevlig söndag, kanske skulle du gå med stavar? Nyttigt och stödjande
Paula:
Hoppas att min bloggvän Eleonora läser det här med ditt beröm för sin hatt! Ja, hon är alltid väldig chic i motsats till mig som helst klär mig i jeans och en tröja. Utan hatt :-).
Det finns många sorters Gustav Adolfsbakelser har jag läst på nätet, men gemensamt för dem att de har en medaljong i choklad med Gustav Adolfs bild överst. Skulle inte ha något emot en Napoleonbakelse just nu som jag också är väldigt förtjust i.
Jag har alltid stavar när jag är ute och promenerar, lite extra motion och ett bra stöd. I morgon spelar jag på en mässa och en dopgudstjänst så då hinner jag inte gå ut tyvärr.
Ingrid
Tycker Gustav Adolfsbakelsen ser god ut.
Skicka en kommentar