måndag 7 oktober 2019

1700 Gems Weekly Photo Challenge vecka 41 2019 - ORANGE

Det är SannaGems Weekly Photo Challenge som hittar på ett ord varje vecka för oss att skriva om och visa en eller flera bilder på som illustration. Vecka 41 2019 är ordet ORANGE. Fler som antagit  utmaningen hittar man på hemsidan.

Mitt barnbarn Casimirs akrylmålning av en drake tycker jag platsar i inlägget. 


Bilderna går att klicka större.

På väg ut i trädgården för att eventuellt hitta några orangea löv i häcken att fota så fanns den här vattenkannan på nära håll. Inte för att jag behövt använda den på sistone. Några orangea löv fanns inte.


Ute i groventrén till huset har jag trådbackar i en av garderoberna för ytterkläder. Dessa har svämmat över av diverse prylar och jag hade svårt att hitta det jag behövde när jag skulle gå ut. Så jag bestämde mig för att sortera och rensa.

Det blev en back för mössor, en för halsdukar och sjalar, en för handskar och vantar och en för lite annat. Det var i den backen som jag hade haft "lite annat" i som jag hittade den här grejen. Jag antar att det är ett sittunderlag - den verkar lagom stor för en mindre rumpa och den är lite vadderad. Aldrig använd i alla fall eftersom jag inte förrän nu har funderat på vad det kunde vara för något.


Man kan knäppa ihop den så den blir halv.

Barnbarnet Caspar får avsluta detta inlägg på sin väg från en orgellektion till en tennislektion. Det är en mycket praktisk färg som båda pojkarna har på sina jackor - lätt att hitta dem i folksamlingar.
31 kommentarer:

Klimakteriehäxan sa...

Svårt temaord denna vecka för en som aldrig varit särskilt förtjust i orange ... men du hade ju inga problem!!!

BP sa...

Love it! Älskar orange om färg! Den piggar upp och gör en glad:-) Å det visar du med dina bilder.
Casimirs akrylmålning är ju hur fin och proffsig som helst. Så duktig han är! Den orangea vattenkannan vill jag bara ha:-) Har en blå som jag fick av min man för många år sedan. Å blått är då inte min favo färg;-)
Skrattade gott åt det upphittade och oanvända sittunderlägget. Fastighetsbyrån tackar för reklamen här hos dig.
Har också en orange vår-/höstjacka, så det är inte bara Caspar du hittar lätt i folksamlingar;-)

Beppan sa...

Vilken talang han är din Casimir! Så fin drake. Jag har också en sådan orange vattenkanna. Lätt att hitta med sin lysande färg - liksom Caspar med sin fina jacka. Perfekt färg på sittunderlaget. Syns på långt håll i skogen till skillnad från de oftast gröna varianterna som finns att köpa.
Snygg lösning på veckotemat!

Marie i Skrifvarstugan sa...

Det var en väldigt fin målning som ditt barnbarn gjort. En riktig talang !
Trevliga lösningar du gjort på veckans tema. Gillas !

"LillaSyster" sa...

Fin målning! Och så mycket du hittat och visst känns det bra när det är sorterat i ordning och reda =) Än är det mest gröna blad, även om björkarna är gula. Ha en bra dag!

Musikanta sa...

Aina:
Naturen är ju full av orangea färger just nu även om några sådana löv inte fanns i min trädgård. För att inte tala om alla trafikmärken. Så det hade nog inte dröjt länge innan du hade hittat några bilder till temat om du hade gått ut och promenerat :-).
Ingrid

Musikanta sa...

BP:
Jag har ingen aning varifrån jag fått underlägget - någon kontakt med den byrån har jag aldrig haft. Jag målar alltid med barnbarnen när de kommer hit. Lär dem att rita en skiss, sota den och föra över till duken. De brukar uppskatta det. Man får vika en hel eftermiddag.
Ingrid

Musikanta sa...

Beppan:
Får tydligen rätt i mitt antagande att det är ett sittunderlag :-). Det är ju lite rumpformat och lagom stort för en barn. Casimir är väldigt duktig att teckna och måla, tyvärr blir det mest drakar nuförtiden.
Ingrid

Musikanta sa...

Marie i skrifvarstugen.
Tack för rar kommentar! Ja, han har alltid gillat att rita och måla. Ritar även på datorn numera. Men det är orgelspelandet som tar upp det mesta av hans fritid.
Ingrid

Musikanta sa...

"LillaSyster":
Du påminner mig om att jag måste gå ut och räfsa löv i trädgården. Hade helt
glömt bort det, eller förträngt? Det är en fröjd att man äntligen snabbt kan hitta rätt halsduk eller handskar när man ska gå ut.
Ingrid

Äventyret framtiden sa...

Om jag nu ska ha en favorit bland alla dina orangea bilder så är det Caspars teckning som blir det. Härlig är den.
Men så har han att brås på förstås ;)
Ha det gott Ingrid!

Laila sa...

Men teckningen.... ♥
///Laila
http://tillklippt.blogspot.com/

Ditte sa...

Vilket fint och blandat orange bidrag du bjuder på. Och extra roligt var det att få de den fina tavlan på draken som Casimir målat. Och visst är orange en bra färg. Vad gäller barn syns de verkligen och även vuxna. För egen del har jag inga orange kläder men såg att Annemarie i sitt inlägg hade med orange gummistövlar och dessa skulle jag gärna vilja ha.
kram!

Klara Ovidia sa...

Hälsa Casimir konstnären tumme upp! Caspars jacka hur käck som helst, du har två fina C i orange där. Fint fynd av vattenkanna och sittunderlägg därtil.
Ha det gott Ingrid!

Musikanta sa...

PettasKarin:
Det är faktiskt Caspars storebror, då 11 år, som målade tavlan. Arv kanske det inte är frågan om, möjligen att jag delat med mig av mitt intresse till både dottern och barnbarnen. Jag har ju målat med dem sedan de kunde hålla i en krita.
Ha det gott önskar Ingrid

Musikanta sa...

Laila:
Hej och välkommen till min blogg. Jag tyder det som att du gillar den lilla tavlan eftersom du har lagt till ett hjärta :-).
Ingrid

Musikanta sa...

Ditte:
Jag har inte hunnit läsa de andra temabloggarnas inlägg än, men jag ska strax gå in och titta. Tack för din rara kommentar. Casimir ritar allt på fri hand - han har ett fantastiskt bildminne och bra känsla för proportioner. Vi har väldigt kul tillsammans när vi målar. Mest när barnbarnen är här - hemma är det så mycket annat som tar upp tiden.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Tove:
Ja, man tager vad man haver. Men det finns massor med saker som är orangea har jag upptäckt sedan jag skrev mitt inlägg. Det är ju det som är kul med detta tema, att man ser saker man inte tänker på annars.
Kram från Ingrid

Vilt og vakkert sa...

Heisann, mange fine oransje løsninger på temaet. Morsomt med et objekt lagd av barnebarnet også! Utrolig så mange ting med den farven som dukker opp ved rydding ;:OD)

Musikanta sa...

vilt og vakkert:
Inte heller jag har tänkt på vilka massor av saker, mat och annat som är orangefärgat. Bara att titta sig om i bokhyllan t.ex. Jag tyckte det var kul med den lilla tavlan där bakgrunden var så klart orange.
Ingrid

Geddfish ♥ sa...

Fina orangea exemplar! Barnbarnets tavla var urläcker! Ja, alltihopa, som du fått till.
Orange är en väldigt läcker färg!
Kram, Gerd

Klimakteriehäxan sa...

Ja men nu har jag ett orange inlägg även jag!

Musikanta sa...

Gerd:
Visst är orange en härlig färg. Och så bra den syns också när man är ute och tittar sig omkring. Casimir ska få läsa alla uppskattande kommentarer om hans lilla tavla nästa gång han kommer hit :-).
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Aina:
Hoppas fler än jag läser ditt inlägg!
Ingrid

Stare Ström sa...

Så fin tavla ditt barnbarn har gjort!

Paula sa...

Nog brås barnbarnet på sin begåvade mormor! Underbar tavla, hoppas du hängt den på hedersplats på väggen! Inte alla som får en drake, men jag har fått en blåvit häst, inte illa det heller. Ja men visst är väl orange piggt och glatt, speciellt nu när mörkret omger oss. Tyvärr har våra oranga blad trillat ner...det går fort

Musikanta sa...

Paula:
Den hänger på hedersplatsen på väggen i köket/matrummet bland andra alster av barn och barnbarn. Vi tillbringar ju minst hälften av dagen där (jag läser t.ex. alltid sittande rakt upp- och ner vid matbordet) så det är ingen risk att tavlan glöms bort. En blåvit häst låter fint! Du får visa någon gång. Jag tillbringade 4 timmar i onsdags med att räfsa bort löv i trädgården. Så nu finns det knappt några löv kvar, varken gula eller orangea. Resten får maskarna.
Ingrid

KajsaLisa sa...

Mycket som är orange när man tittar efter, fin tavla.

"LillaSyster" sa...

Nej nej gå inte ut och räfsa, det där tar maskarna hand om. Bättre att slå sönder det med gräsklipparen och så kan du räfsa till våren om det finns något kvar då.

Musikanta sa...

KajsaLisa:
Visst är det :-). Tack för rar kommentar om den lilla tavlan! Önskar dig en skön kommande vecka.
Ingrid

Musikanta sa...

"LillaSyster":
Jag bestämde mig att gå ut och räfsa med tanke på kommande fotoutmaning, haha.
Så mycket löv som det var hade inte gräsklipparen klarat ändå - dessutom har det regnat väldigt mycket och Kent klipper inte när det är så vått.
Ingrid som önskar dig en skön kommande vecka.