fredag 6 december 2019

1716 Fem en fredag vecka 49 2019 - Flyttfågel

Fem en fredag är fem frågor som Elisamatilda ställer varje fredag, ett tema som jag ibland hoppar på. Den här veckan är rubriken FLYTTFÅGEL. Andra flyttfåglar hittar man på hennes på hemsida. Här är frågorna den här fredagen:

  1. Om du skulle migrera på hösten, var skulle du bo?
  2. Hur länge har du bott i din nuvarande lägenhet/hus?
  3. Vad är något du skulle vilja förändra hemma?
  4. Hur många gånger i ditt liv har du flyttat?
  5. Bor du där du vill bo?
1. Bara tanken på att flytta överhuvudtaget ger mig kalla kårar. Det beror på alla de tusentals prylar som finns samlade i vårt hus. Möjligtvis skulle jag överväga att flytta till den närbelägna lilla staden Söderköping. Men bara ifall jag fick ta med mig huset och alla saker. Att flytta utomlands till varmare länder som många pensionärer gör, är för mig helt otänkbart. Jag vill vara nära mina barn och barnbarn och träffa dem så ofta jag kan.

2. I vårt hus i Mogata har vi bott sedan 1990 - det blir trettioårsjubileum nästa år.


Entrén till vårt hus där jag just målat skyddshöljet till värmepumpen brunt.  

3. Jag skulle gärna måla allting i kök- och matrumsavdelningen i en varm vit färg eftersom det är så mörkt inomhus. Det förslaget vinner dessvärre  inte något som helst gehör hos min käre make.


Barnbarnet Casimir fyller 12 år och blir uppvaktad med sång. Trots att det är mitt i sommaren har vi lamporna tända som synes. 

4. Jag har nog flyttat ett tjugotal gånger i mitt liv. D.v.s. flyttat på riktigt med flyttfirma och allt. Sedan jag träffade min nuvarande man har vi bara flyttat två gånger. Från Norrköping till Söderköping och från Söderköping till Mogata. 

5. Jag älskar vårt hus som är stort och trivsamt och där jag får plats med både orgel, flygel och digitalpiano. Jag har också ett eget arbetsrum plus en stor "ateljé" som omvandlas till gästrum när det behövs. Nackdelen är att huset ligger på landet med närmaste affär på en mils avstånd. Därför är vi  helt beroende av bilen för att handla, gå till banken eller vårdcentralen eller hälsa på vänner. Trots det skulle jag inte kunna tänka mig att flytta just nu.

21 kommentarer:

Hanneles bokparadis sa...

jag gillar Sverige med alla årstider, vårt hus är litet, men maken får plats för sina saxofoner och jag har mitt bibliotek, trevlig helg.

Hanneles bokparadis sa...

(vi har också en mil till det mesta men bussen går ofta, kör bil nästan bara när jag ska köra barnbarn)

Geddfish ♥ sa...

En flytt är fruktansvärt jobbig, så det vill man undvika. Köpte ni ert hus för 30 år sen bor ni relativt billigt. Lägenheterna är så dyra, tyvärr.
Jag har fått gjort mig av med saker efter åren då jag samlade på mig.

Jag förstår att ni trivs där ni bor. Finge du bara ljusa inomhusväggar är det väl perfekt!
Kram, Gerd

Musikanta sa...

Hannele:
Det kan ju inte vara så litet - ert hus - när ni både har plats för alla saxofoner och ett bibliotek :-). Fast saxofoner tar förstås mindre plats än orgel och flygel. Dessutom vägrar Kent att göra sig av med en gammal kanapé som gör att det är väldigt trångt i vardagsrummet.
Skönt för er att det fortfarande går relativt tätt med bussar. Ute hos oss går det bara några få om dagen.
Önskar dig också en skön fortsättning på helgen.
Ingrid

Musikanta sa...

Gerd:
En fyrarumslägenhet (nybygd) i lilla Söderköping hörde jag nyss skulle gå på 14 000 kronor i månaden! Jag undrar bara vem som har råd till det? Det är ju mer än vad en vanlig pensionär får i pension. Det är mest elen som kostar hos oss, huset är ju stort. Men på sommaren går det inte åt så mycket.

Jag trivs iofs väldigt bra med inredningen som den är om jag bara får ha lamporna på hela dagen under den mörka årstiden. Jag borde också ta itu med att rensa ut och röja upp här hemma. Men det finns alltid det som är roligare att göra...
Kram tillbaka från Ingrid

Ingrid sa...

Det låter verkligen som om du trivs där ni bor nu och jag hoppas att du får många, många lyckliga år i huset i Mogata.
Ha en fin andra advent!
Kram, Ingrid

Åsa sa...

Skönt när man trivs så bra där man bor! Ljusa färger på väggarna lättar verkligen upp. Alltid tapetserat eller (på senaste stället) målat ljusare efter inflyttning. Känner mig också beroende av bil, enda nackdelen egentligen... man undrar hur det blir framöver med fossilfritt.

Rämmengården sa...

Vi har också långt till allt men jag skulle inte vilja byta ut mitt hem mot något annat. Ha en fin kväll kram Nina

"LillaSyster" sa...

Skicka "gubben" på semester och måla om! Du är ju händig med penseln. Att flytta är jobbigt, skönt när man trivs även om du är beroende av bil. Ha en bra andra advent =)

Musikanta sa...

Ingrid:
Jag trivs fantastiskt bra i vårt hus, önskar bara att det hade legat lite närmare Söderköping.
Önskar dig också en skön andra advent.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Rämmengården:
Jag kan inte heller tänka mig att flytta. Men den dagen som man inte kan köra bil längre oroar mig. Men man får ta en dag i taget och glädja sig åt den.
Ingrid

Musikanta sa...

"Lilla-Syster":
Haha. Han viker inte från min sida utom möjligen några timmar då och då. Jag tror också att han skulle bli väldigt ledsen eller få en chock om jag målade om när han inte var hemma. Så det får nog bli som det är hemma resten av mitt liv.
Önskar dig också en skön andra advent.
Ingrid

Paula sa...

Men varmt vitt finns ju inte! Håller med maken där..men om ni målar taket vitt? Det skulle kanske vara en kompromiss? Det är många som skulle vilja göra som du, ta med dig pick och pack, hus och trädgård o allt till en ny placering, än så länge låter det sig inte göras! Trevlig andra advent

Musikanta sa...

Paula:
Vad jag menar med "varmt vitt" är en vit färg som bryts med lite gult. Det ska alltså inte vara sjukhusvitt. Det är så lite att det inte kan kallas beige i alla fall. En akrylfärg heter titanvitt och det är kanske den jag är ute efter.
Vi har ju "bastupanel" i både tak och på en hel vägg i köksavdelningen så därför måste nog allt målas om.
Önskar dig också en skön söndag. Här spöregnar det men förhoppningsvis slutar det snart så man kan ta sig en söndagspromenad.
Ingrid

Klimakteriehäxan sa...

Visst är det skönt om/när man tycker sig ha hamnat rätt!

Musikanta sa...

Aina:
Absolut! :-)
Önskar dig en skön kommande vecka.
Ingrid

Susie på Stjärnarve... sa...

Har samma "problem" som du har, alltså det är långt till matvaruaffärerna. I mitt fall 1,5 mil och här finns inga som helst allmänna färdmedel, så det är bil som gäller. Men eftersom jag älskar att köra bil så är det bara ett plus.....
Och det där med att måla vitt verkar en mycket bra idé. Du får köra med mitt övertalningstrick; Prata om det ofta och på olika sätt. Till slut tror han att det är hans idé! *fniss*
KRAM/Susie

Mia Halvarsson sa...

Så underbart att läsa att ni verkligen trivs i ert boende, som dessutom ser jättetrevligt ut, och det är värt mycket att kunna bo som du med eget arbetsrum och gott om plats för familjen. Då kan det vara värt att behöva bil för att ta sig till affärer etc...jag har 3 mil enkel väg, så jag vet hur det är :)

Musikanta sa...

Susie:
Jag ser ibland dubbelt på grund av en gammal skelning och har därför slutat att köra bil. Det blir konstigt när det plötsligt blir två mittmarkeringar och två lastbilar i bredd att köra om. Därför är jag beroende av min man om jag ska någonstans och det är lite jobbigt. Men i motsats till dig så finns det ett par bussar in till Söderköping i varje riktning om dagen. Men det är ju inget kul om man skulle behöva handla.

Tack för ditt förslag - men jag tror inte han ändrar sig tyvärr. Han älskar huset precis som det är och det gör jag också iofs. Bara det att det är så mörkt inomhus. Just nu spelar det ju ingen roll, nu behöver nästan alla ha lamporna tända hela dagen :-).
Ingrid

Musikanta sa...

Mia:
Ja, så länge jag har privatchaufför är det inget problem eftersom jag själv inte kör bil längre. (Du kan ju se vad jag skrev om det till Susie ovan.) Huset är härligt eftersom det är så stort och jag får plats med alla mina grejor. Med tanke på min ålder är det också bekvämt eftersom det är ett enplanshus. (Det tänkte man ju inte på när man köpte det förstås.) Så att flytta någonstans är faktiskt ganska otänkbart just nu.
Ingrid

Anonym sa...

Godvänner, jag heter Amanda, från Stockholm - Sverige. Jag är sjuksköterska på Sahlgrenska universitetssjukhuset i Sverige. Jag är gift i mer än 6 år med två barn, mitt förhållande till Andrea min man vid första året var söt, romantisk och senare förvandlades till mardröm fruktansvärt eftersom min man verkligen fuskar på mig och letade efter ett sätt att få en snabb skilsmässa , vi slogs upp för 3 månader sedan och vi kom tillbaka igen efter så mycket tiggeri med trevliga gåvor av kärlek. Jag älskade min man så mycket. Jag vill inte förlora honom till en annan dam. Jag kunde inte ha gjort någonting för att skada honom eller få honom att känna sig illa mot mig längre .. Jag ville bara att han skulle ha hem för att älska mig för alltid. Jag förklarade min situation för en vän på jobbet, min vän Jennifer hon berättade för mig att snarare kontakta hjälp av en kärleksstiftare som heter Dr.Oduduwa från afrikana nation med magisk kärlek spell del bön för att återvända tillbaka ex love, att han har kraftfull begåvad charm för att få tillbaka kärlek och förtroende i alla trasiga äktenskap eller trasiga kärleksförhållanden, jag trodde och provade och det fungerar för mig, jag skickar e-postmeddelande till Dr.Oduduwa svarade kan hjälpa mig att föra tillbaka min ex kärleksman hem hem med omedelbar charm kärleksdel, jag var mycket glad över att hitta den här mannen som hjälpte mig, jag följde alla hans instruktioner noggrant steg-för-steg böner och incantation jag gjorde själv i mitt hus med ljus ljus på natten. Oduduwa berätta allt jag kan göra hemma under nattbönerna älskar stavningsprocessen. Jag gjorde allt enligt anvisningarna. det började fungera för mig eftersom jag inom några timmar senare fick ett telefonsamtal från min man, jag var så förvånad och chockad eftersom han har slutat ringa eller skicka meddelanden till mig sedan de senaste 3 månaderna, nu gör jag omedelbart en kärlek stavningsböner min make Andrea kom hem för att be om ursäkt för mig, jag är så glad hur kärleksdel fungerar positivt på min man inom 2 dagar han är hemma. Just nu lever min man och jag båda lyckligt i kärlek mer än någonsin tidigare. Jag är glad åt den stora mannen Dr.Oduduwa för hans begåvade talanger. Först hade jag rädsla för tvivel, men jag försöker och det fungerar till mitt bästa. Jag rekommenderar uppriktigt Dr.Oduduwa till alla som vill återställa förlorade kärleksförhållanden eller kärleksförhållanden för att hitta verklig kärlekspartner.
{Dr.oduduwaspellcaster@gmail.com}