onsdag 22 september 2021

1861 Nya hällor och en avprickning

Det här med Acrylic Pouring Art blir inte lättare med tiden tyvärr. Jag antar att om man hade lite kemiska kunskaper skulle resultatet kanske inte bli fullt så oförutsägbart. Färgerna som kommer upp på duken när man hällt ut färgen blir aldrig någonsin så som man har tänkt sig eller hoppats på. Ibland är det en färg som dominerar helt trots att man bara använt lite av den. Senast igår tvättade jag av all färg på en hälla eftersom jag inte gillade den. Men här är i alla fall ett par målningar som jag behållit.


Bilderna går att klicka större.

På den understa hällan tog jag med ganska mycket av den rosa färgen i förhoppning om att den skulle få lite utrymme. Som synes blev det bara några små prickar av den. 

Nu har jag också prickat av punkt nummer 2 på min egen privata Bucking List, som jag berättat om här. Det är ingen "riktig" sådan vilket jag är helt medveten om utan en mera "Göra saker lista innan jag dör". Har alltså ingenting att göra med vad jag drömmer om utan bara sånt jag vill göra innan jag dör. En sådan lista fanns inget namn för och då fick det bli hinken. 

Punkt nummer 2 lyder sålunda: Flytta alla prylar från ena köksbänken till den andra för att göra rent bakom allt. 

Jag var ju lite orolig för att det kanske skulle vara lite muslort bakom alla kökssakerna eftersom jag inte hade städat längst bakom på ett tag - ett halvår minst. Man vet ju aldrig trots att man aldrig sett någon. 


Här har jag flyttat över alla prylarna till den andra köksbänken. 

Tittar man väldigt noga i vänstra hörnet på bänken finns det ett litet, litet hål, lagom för en liten mus att ta sig igenom. Och visst hittade jag några små spår efter en sådan. Jag tätade hålet med silvertejp så förhoppningsvis slipper jag fler påhälsningar. Dessutom kommer jag aldrig ha en skorppåse på bänken i fortsättningen även om påsen inte var angripen. 

Efter en grundlig rengöring av både bänk och utensilier flyttade jag tillbaka allting utom skorppåsen. Alltihop tog 40 minuter. I morgon ska jag pricka av ytterligare en punkt på min lista är tanken. 

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Så bra att du fick städa i köket när du nu gått och funderat på det. Men jag tror knappast att silvertejp hejdar en mus, för det gnager de nog sig igenom hur lätt som helst. Det ska nog andra doningar till!
Ha en fin torsdag!
Kram, Ingrid

Karin sa...

Heja dig! Sådana där insatser, som i ditt kök, mår man bra av. I alla fall brukar jag känna hur de där nöjdhetshormonerna, vad de nu kan heta, far runt i kroppen efter en sån insats.

Och vad spännande att färgerna gör som de vill i dina hällor! Jag blir ju sugen att testa, men å andra sidan har jag så mycket ogjort med akvarellfärgerna att jag kanske ska ta det först.

PS. Mina möss skulle nog bara småle lite åt silvertejpen. Men om du hittar några små enkvistar kan du stoppa in dem i hålet. Mössen med sina känsliga nosar hatar det sticksiga enriset.

BP sa...

Den första tavlan är ju kanoooon. Älskar den. Tycker det är den bästa hittills.
Skrattade gott åt din rengöring. Tack och lov att vi inte bor på markplan utan i ett flerfamiljshus på andra våningen. Möss och deras avföring skulle jag bli vansinnig på. Sedan får jag ju bara fråga varför du vill ha så otroligt många pryttlar framme? Okej, om du använder sakerna dagligen så förstår jag. Annars kan du väl "gömma" dom i skåpen och bara ta fram när du behöver dom.

Musikanta sa...

Ingrid:
Nu när jag vet om det ska jag städa lite oftare :-).
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Karin:
Tack för tipset. Här finns gott om enar i trakten så jag ska göra ett försök.
Det är förskräckligt kladdigt men roligt med hällorna. Det är ju spännande att se hur det blir. Men det är ingen KONST som med dina akvareller som jag tycker så mycket om. Ett hantverk som man blir bättre på ju mer man övar...
Ingrid

Musikanta sa...

BP:
Jag har tyvärr ingen annan stans att gömma dem. Alla förråd är fyllda till bristningsgränsen. Men jag får försöka få min käre make att börja röja. Även om man inte har använt saker på 30 år eller så kanske de är bra att ha. Du anar inte...
Önskar dig en trevlig helg!
Ingrid

wiolettan sa...

Men så bra. Detta är något som jag borde ta efter, men gör det inte. Alltså, att skriva en lista på allt som jag borde göra i detta livet. Tack för påminnelsen, den ligger och gror inom mig.
Förr tänkte jag aldrig i dom banorna, men ju äldre jag blir desto svårare är det att orka och desto mer blir det att göra.
Härliga färgglada målningar.
Trevlig helg!

Klimakteriehäxan sa...

Den översta är galet snygg!