fredag 28 januari 2022

1884 Fem en fredag vecka 4 2022

Hällor för en eventuell framtida utställning. (Bilderna går att klicka större.)

Det var ett tag sen jag hängde på Elisamatildas fredagsfrågor men idag tyckte jag frågorna var lagom privata och ganska lätta att besvara. Om man går in och kikar på hennes blogg kan man se vilka andra som har hakat på temat. Här kommer frågorna:

  1. Vad är det bästa du har gjort för dig själv de senaste dagarna?
  2. Vad ska du försöka ta dig an under kommande dagar?
  3. Vad blommar i dig?
  4. Vad har du dagdrömt om på sistone?
  5. Vad får du näring från?
1. Vad är det bästa du har gjort för dig själv de senaste dagarna?

Jag har köpt en ny dammsugare, Philips Performer, eftersom min gamla Miele gav upp till sist efter att ha tjutit som en ångvissla några månader. Här berättade jag om det.

2. Vad ska du försöka ta dig an under kommande dagar?

Städa ateljén, laga en tröja och stryka några plagg. 

Det blir att ta bort allt tidningspapper och lägga på nytt när de nya hällorna torkat. Jag måste tejpa fast tidningarna i varandra också så att de inte hamnar i färgen när jag snurrar hällorna. 

3. Vad blommar i dig?

Jag tänker ständigt på vilka färger som skulle passa ihop på mina hällor. Och funderar på vilken teknik jag ska använda i nästa omgång. För övrigt är det alltid barn och barnbarn som blommar i mina tankar.

4. Vad har du dagdrömt om på sistone?

Att få ha en ännu en utställning med mina tavlor som jag kan ge bort så att jag blir av med en del. De börjar nu komma upp i utställningsantal, som är ungefär 20 stycken, igen.  Här kan man läsa om min senaste utställning. 

5. Vad får du näring från?

I ren bokstavlig bemärkelse får jag det av min privata mästerkock som lagar mat varje dag och ser till att jag får i mig en del frukt och grönsaker också tillsammans med övrig mat. 


Hällor i Kents arbetsrum. 

8 kommentarer:

Bloggblad sa...

Wow! Den uppe till höger är ju makalös! Sååå fin, med en massa att läsa ut ur olika synvinklar.

Musikanta sa...

Tack för rar kommentar, det behövs efter alla misslyckanden. D.v.s. ingenting blir som jag tänkt mig. Önskar dig en skön helg, hoppas vi slipper strömavbrott.

Geddfish ♥ sa...

Verkligen annorlunda konst. Du gör det snyggt.
Trevlig lördag!
Kram!

Musikanta sa...

Gerd:
Ja, det är lite nytt.
Önskar dig också en fortsatt trevlig lördag.
Kram tillbaka från Ingrid

BP sa...

Kul att du är med! Ännu roligare att se fler av dina lyckade tavlor. Det blommar en konstnär i dig, ingen tvekan om det. Å olika tekniker behärskar du också - till perfektion om jag får säga så.

Ge inte bort tavlorna!!! Vet att jag har tjatat om det förut. Du kan väl åtminstone ta betalt för materialet. Fundera på saken!

Grattis till nya dammsugaren också. Glöm inte att döpa den, då brukar elektroniska pryttlar hålla längre. Är min erfarenhet alltså;-)

Musikanta sa...

BP:
Jag kanske är tvungen till det så småningom eftersom jag inte kan ha hur många som helst hemma. 350 kr inklusive porto om jag ska skicka iväg dem kanske vore ett lagom pris. Vad tror du?
Den får kanske heta Amanda, den älskade. Om det är som du säger att de håller längre om man döper dem :-).
Ingrid

Lena i Wales sa...

Roligt med dessa frågor och svar.
Gillar dina hällor också.
Skön söndag!

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Tack för din rara kommentar. Önskar dig också en skön söndag. Här är det stormvindar men lyckligtvis har vi inta fått strömavbrott (än?). Men någon promenad blir det nog inte idag.
Ingrid