tisdag 25 januari 2022

1883 Selfie nr 4

 


Det är Klimakteriehäxan som inte ger sig utan hittar på nya selfies hela tiden. Hon ställer frågor och svaren ska börja på den sista bokstaven i föregående svar. Det är lite klurigt, men just den här gången gick det fort för mig. Jag är dessutom nästan helt sanningsenlig på samtliga punkter.

Här kommer Selfie  nr 4.  Titta gärna in hos Klimakteriehäxan och se vilka andra bloggare som hängt på temat.

1. Där fick jag första jobbet: Hemslöjden (i Norrköping).

2. Den personen ville jag se ut som: Nielsen (Sanna). 

3. Tidning: Norrköpings Tidningar

4. Färg: Rött

5. Äter aldrig: Tournedos. (Kent är vegetarian och jag skulle aldrig kunna tänka mig att köpa en sån köttbit till mig själv.)

6. Godis: Smågodis 

7. Alltid i kylen: Sylt 

8. Idrottsgren: Tennis (spelade en del för så där en 70 år sen.)

9. Skofärg: Svart (Nästan alla mina skor är svarta.)

10. Artist jag gillar: Thelonious Monk (Här var jag faktiskt tvungen att googla på stavningen.)

11. Katt: Katten i hatten. (En underbar bok av Dr Seuss som jag har haft som månadens illustratör. Här kan man läsa inlägget.)

12. Konstform:  Nyklassicism (Ett exempel på denna konstriktning är British Museum där jag har varit några gånger för mycket länge sen.)

Min Miele-dammsugare la ju av igår som jag berättat om här. I morse åkte vi in till Norrköping och köpte en ny på NetOnNet. Denna gång blev det en Philips Performer eftersom den hade fått bästa recensionerna på nätet. Min älskade mattpiskare som tillhör Mieleutrustningen gick också galant att använda. Här nedan kan man se det nya underverket.


Liten och lätt så jag fick röja ut en låda en låda i köket för att förvara tillbehören i. 

9 kommentarer:

BP sa...

Så du tyckte också att frågorna var "lätta". Då är det bara du och jag som tyckte då, då de flesta ansåg att frågorna var knepiga. Roligt hur olika man kan uppfatta utmaningar.
Tournedos Rossini var ju en klassisk rätt på 1980-talet. Minns att min man tog den rätten ofta, medan jag mest tog planksteak på vår dåvarande kvarterskrog. Ingen av rätterna hade passat din Kent;-)
Lite skoj är också att vi inte har något gemensamt alls den här gången, inte ens skofärgen;-)
Tack och lov att vi alla är olika, eller hur!?

Karin sa...

Den där dammsugaren ser intressant ut! Jag köpte nyligen en sån där "stående", med dammuppsamlingen på skaftet, eftersom det räcker bra i min nuvarande lägenhet och de är ju smidiga tar inte upp upp en massa plats. Tänkte jag. Det jag inte tänkt på är att det inte går att komma in under soffan eller sängen med den, så den får nog flytta till landet. Därför är jag på jakt efter en ny, smidig, lättanvänd dammsugare. Ska absolut titta på din Performer.

Klimakteriehäxan sa...

Kul att läsa dina svar. Roligt att thelonius m fick komma med! Jag förvarar också sylten i kylskåpet. Tror den håller sig bättre då. Lycka till med nya dammsugaren hoppas du köpt rätt påsar det hade inte jag gjort så det blev ganska lite dammsuget ....

Lena i Wales sa...

Roligt med dessa frågor och svar.
Lyckat ill med dammsugaren.
Ha det bra!

Musikanta sa...

BP:
Det berodde kanske på att många av svaren slutade med "lätta" bokstäver som t.ex. n och r. Inte så svårt med Norrköpings Tidningar då som jag just hade läst. Jag har ju ingen som helst koll på den nutida populärmusiken så jag fick gå tillbaka till mina gamla musiker på 50-talet.
Vi har nog en hel del gemensamt trots de olika svaren tror jag :-). Min favoritfärg är t.ex. nog mer åt det turkosa hållet. Men det förra svaret slutade ju på r, så vad gör man.
Ingrid

Musikanta sa...

Karin:
Eftersom jag haft två Mieledammsugare som båda gått sönder trots att jag verkligen inte dammsuger särskilt ofta, ville jag ha ett annat märke. Den här Philips Performer hittade jag på NetOnNet. Den hade fått bättre recensioner än någon annan dammsugare och priset var lagom 1690 kr. Den billigaste Miele kostar 2475 kr efter vad jag kan se. Min Philips är så liten att det inte går att förvara tillbehören i den, men dessa är också små och nätta så de får lätt plats i en kökslåda. Hela 12 m sladd också.
Ingrid

Musikanta sa...

Aina:
Tack för dina Selfies. Vi är ju bara två personer i hushållet så jag har ganska stor plats i kylen. Annars är det väl inte helt nödvändigt att ha sylten där :-). Th. M. kom jag på direkt med t:et, har inte tänkt på honom på 40 år minst. (Måste bero på att bokstaven t uttalas likadant som början av hans namn?) Hjärnan lever sitt eget liv ibland.
Det är Kent som köper dammsugarpåsar och han är noga, haha.
Ingrid

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Hoppas att min Performer håller vad den lovar, eller hellre vad andra lovar. Men eftersom den var ungefär hälften så dyr som Miele är det ingen katastrof om den skulle gå sönder. Den kommer säkert att hålla länge eftersom jag inte dammsuger särskilt ofta.
Ha det gott själv önskar Ingrid

Musikanta sa...

Karin:
Jag har haft två (dyra) Mieledammsugare som båda gått sönder (trots att jag verkligen inte dammsuger särskilt ofta) så det var dags för ett nytt märke. Den här, som fanns på NetOnNet fick de flesta goda recensionerna. Den kostade 1690 kr - lagom pris.
Ingrid