måndag 6 maj 2013

788 Variationer i promenadmodet

Nu när våren äntligen har kommit det kanske dags för lite tips om vad vi ska ha på oss när vi är ute och promenerar. Här kommer några sådana förslag.


Bilderna från tidningen Charme nr 9 1928. Bilderna går att klicka större.


9 kommentarer:

Karin sa...

Och här går jag omkring precis hur som helst och inte alls i diskreta och utomordentligt vackra nyanser. Skorna ska vi bara inte prata om. Kanske går för sig om man cyklar i stället för att promenera, eller vad säger modeoraklen om cykelmodet?

Margit sa...

Tjusigt!!!!

Musikanta sa...

Karin:
Ska titta efter om det finns något om cykling i mina gamla tidningar. Bilkörande damer fanns med, men då kunde man väl ha högklackat förmodar jag. Hatt var också ett måste - faktiskt ända fram till i mitten av 50-talet.

Musikanta sa...

Margit:
Men de kan inte ha gått långa promenader i de skorna. Har numera alltid på mig gympadojor om jag ska gå mer än 200 meter...
Kram

olgakatt sa...

Jag minns tider när dräkt var ett obligatoriskt inslag i garderoben men promenera i högklackat har jag aldrig kunnat. Tacka vet jag Lundhagskängor....

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

Olgakatt:
Jag hade ibland höga stilettklackar när jag var ung - det var högsta mode då. Det var ett elände när jag skulle gå hem från någon hippa (som man sa då) och det hände att jag tog av mig skorna och gick barfota i stället.Var det vinter och snö hade man pampuscher. Det var lättare att gå i dem trots att man hade högklackade skor.

Här hemma har ju flickorna för det mesta bekväma skor till vardags, men kommer man utomlands trippar de flesta kvinnor i storstäderna förbi i skyhöga klackar.

Monet sa...

Vilket ursnyggt mode. Älskar tjugotalet!

Musikanta sa...

Monica:
Du ska få titta på fler bilder vad det lider:-).
Kram/Ingrd