måndag 13 maj 2013

791 Kristi Himmelsfärdshelgen i Mälarhöjden

Eftersom Mirrmaken var i USA under Kristi Himmelsfärdshelgen och inte skulle komma tillbaka förrän på måndagen, åkte MM och jag upp till Mälarhöjden på onsdagseftermiddagen i förra veckan för att hålla Mirren sällskap och hjälpa till att passa barnbarnen om det skulle behövas.


När vi kom fram hade Mirren gjort en fin smörgåstårta eftersom det var MM:s födelsedag. Hon föreslog att vi skulle fira födelsedagen ordentligt på lördagen i stället med lite släktkalas och det tyckte vi var en bra idé.


Mirrens vegetariska smörgåstårta. (Bilderna går att klicka större.)

På Kristi Himmelsfärdsdagen hade Mirren tänkt ta med pojkarna på barnteater medan MM och jag skulle vara hemma med lilla Lissan. Men några timmar innan de skulle åka iväg berättade Casimir att han hade ont i magen och inte ville gå på teatern, vilket visade sig vara tur… Mirren tog med sig Caspar och Lissan i stället och vi var hemma i lugn och ro med Casimir.


Eftermiddagen tillbringades i trädgården där Caspar gjorde i ordning grodan för bad.  


Morfar kommer med varmvatten. Caspar och Lissan tittar på.

Eftersom Mirren hade tagit ledigt från sitt arbete på onsdagen då det var upprop i förskoleklassen som Casimir ska börja i till hösten, var hon tvungen att jobba igen på fredagen. Barnen skulle då ha varit i förskolan som vanligt och MM och jag hade tänkt passa på att åka in till city och gå och äta lunch med MM:s kusin Kay.

Men förskolan, som är ett kooperativ, har lite egna regler. För att hålla öppet måste det vara minst tre barn där. Eftersom Casimir varit sjuk dagen före och alla andra barn var lediga, fick alla tre barnen vara hemma på fredagen. (Man måste vara helt frisk en hel dag innan man får gå till förskolan igen.) MM fick själv åka iväg in till city och träffa kusin Kay. Farmor Ingrid och jag tog alla tre barnen med oss och åkte med tunnelbanan till Aspuddens stora, fina lekpark. Casimir hade som väl var tillfrisknat ganska snabbt.


I början av Aspuddens stora lekpark finns en oemotståndlig stor sten. Ingen konst för varken Casimir eller Caspar att klättra upp på den. Här är det Casimir som har klättrat upp.


Lissan på lekplatsen för mindre barn. Ingen kommer ihåg att hon är döpt till Clarissa numera...

I Apuddens lekpark finns det smådjur, får, grisar och hästar som barnen kan titta på. Fåren och lammen får man även gå in till och klappa. Denna klämfredag var många lediga och det var massor av barn med föräldrar och mor-eller farföräldrar där. Men området är jättestort så det var gott om plats för alla.


Caspar och Casimir utanför fårstängslet.


Här får barnen komma in och klappa fåren och lammen.

Vi hade med oss korv i termos, pasta och drickyoghurt och barnen åt med god aptit. Efteråt bjöd farmor på glass som hon köpte i det lilla caféet. Vädret var strålande och våra medhavda tröjor kom inte till användning. Jag är innerligt tacksam för att farmor Ingrid ställde upp och följde med. Pojkarna var i luven på varandra titt som tätt och det var bra att vi kunde dela på dem ibland. 


Casimir i lekhuset för de stora barnen. En jättelika rutschkana finns där också som inte syns på bilden. Bakom lekhuset finns en stor plaskdamm som ännu inte hade fyllts med vatten som väl var...


Efter några timmar i lekparken var det skönt med en tupplur.

På lördagsmorgonen åkte MM och jag in till Kungsträdgården för att titta på de blommande körsbärsträden och på eftermiddagen hade Mirren ordnat födelsedagskalas för sin pappa. Men det tänker jag berätta om i nästa inlägg.

4 kommentarer:

Eleonora sa...

Det var en underbar dag i parken du fick med barnbarnen. Tur som sagt att farmor var med och ni var två som kunde hålla ordning på barnaskaran.

Jättefin park med olika lekmöjligheter och med djur att klappa på! Precis vad barnen vill ha. Måste försöka komma ihåg detta till nästa gång min Guldlock kommer på besök.

Gullig och engagerad mormor du är för jag förstår att (även om det var jätteroligt) det är jobbigt att ha hand om så många små barn.

Sommarkram till dig min vän

Musikanta sa...

Eleonora:
Det är en fantastisk lekpark och lätt att komma dit också. Man åker bara till Aspudden och tar av till höger från T-banestationen och går uppför en backe några hundra meter.
Ett verkligt smultronställe för alla barn. Och stora ytor att röra sig på. Ännu roligare förstås när det blir vatten i plaskdammen.

Utan farmor hade jag inte klarat det.Inte utan konflikter i alla fall.
Varm kram tillbaka!

Karin sa...

Härligt i Aspudden. Där hängde vi en hel del när barnen var små. Parken är jättetrevlig.

Musikanta sa...

Karin:
Ser att jag inte svarat på din kommentar - slarvigt. Kul att du också har varit i Aspudden - då vet du hur det ser ut där.
Kram