lördag 30 maj 2015

1120 Sång och dansshow med Mash Up och Åsa Tåhlin jazzband

Alla, som brukar läsa min blogg vet väl vid det här laget att mina yngsta barnbarn är musikaliska och att Casimir spelar gitarr och Caspar spelar kvintoboe. Här kan man höra hur det låter när de spelar. Alla tre sjunger också bra. Lilla Clarissa har bestämt sig för att spela cello efter sommaren. Dessutom ska Casimir börja sjunga i Stockholms gosskör till hösten. Det blir spännande.

Men jag har nog tidigare inte skrivit särskilt mycket om mitt näst äldsta barnbarn Isabelle, Bella i vardagslag, som vid sidan av sina, nu avslutade, ekonomistudier i Linköping är en av tre medlemmar i showbandet Mash Up. De andra är sångerskan Linn Svensson och hennes bror, dansaren och sångaren Adam Svensson. Han har bland annat dansat i melodifestivalen vid några tillfällen. Gruppen showade också på sonen Kalles 50-årsfest 2014 som man kan läsa om här. 


Här är affischen från evenemanget. Från vänster på bilden Linn, Adam och Bella. (Bilderna går att klicka större.)

Så när det var teveinspelning med Mash Up och publik på den omgjorda biografen Skandia i Norrköping, var det klart att farmor (i detta fall) satt på första parkett tillsammans med Kalle och Mirren, som åkt fram och tillbaka från Stockholm denna kväll enbart för att kunna vara med och se sin brorsdotter uppträda. Även Bellas mamma Mari med familj var på plats och pojkvännen David med kompis.


Mirren och Kalle, stolt fader, på första parkett. 


Skandiateatern är ordnad som ett musikcafé, eller snarare restaurang, där man sitter vid småbord och äter och dricker medan man lyssnar till artisterna framme på scenen. Om man vill kan man köpa öl eller vin. 

Som en extra bonus för mig, som är gammal jazzböna, uppträdde ett svängigt jazzband före pausen, Åsa Tåhlin band med bland annat skicklige Jacob Huddén på synt. Dessutom framträdde två prominenta jazzmusiker från England, Mitch Miller på gitarr och Brian Reed på munspel. En högtidsstund för mig med gamla godingar som t.ex. The nearness of you, My funny Valentine och Ain't misbehavin'.


Lokalteve var där med fotografer. Här klappar en av tevefotograferna igång jazzbandet. 

Man kunde se vad som kom med på teve hela tiden i teverutan till höger i bild. Så fort numren var slut vände fotografen kameran mot publiken (=oss) eftersom vi satt närmast och var förmodligen lättast att fota. Det kändes lite besvärande först men efter en stund glömde man bort det. 


Duktiga gäster från England, Brian Reed på munspel och Mitch Hiller på gitarr. 

Efter pausen var det så dags för Mash Up-gänget att showa. Det hela gick med en fart och ett fläng som fick en att nästan tappa andan. Hur man kan dansa och skutta fram och tillbaka på scenen och samtidigt sjunga utan att bli andfådd i nästan en timme övergår mitt förstånd. Jag som inte ens kan dirigera och sjunga samtidigt...


Här kommer Bella, Adam och Linn indansande på röda mattan.

Sångerna var av betydligt modernare stuk än jazzbandets. Go, Johnny Go och några ABBA-låtar , som framfördes med stor energi och proffsighet kände jag igen.Adam, Linn och Bella på scenen. Adam har förstås koreograferat danserna i showen.


Byte av scenkläder efter en kort paus.

Jag har haft svårt att välja ut videoklippen som jag tog eftersom det är så många som blev bra. Bättre än fotona - det är alltid svårt att fotografera i mörker med min kamera för mig som jag bara klickar på startknappen på när jag ska fota. (Ska läsa kameramanualen någon gång när jag får tid...) Det första klippet är från jazzbandet och det sista från Mash Up-showen. 
En bossanova som jag tror Astrud Gilberto har sjungit in. Kommer inte ihåg vad den heter. Det svänger i alla fall härligt om denna låt. Mitch Hiller anför det hela. (Håller man muspilen lite ovanför själva menyraden får man med hela Åsa.)
 Här är det Bella som börjar med att sitta och sjunga med Adam. Om det är någon som vet vad det är för låt ska jag uppdatera. Hans i Hjo visste att låten heter Tommy tycker om mig. Tack Hans!

16 kommentarer:

Andra året i Hjo sa...

Så roligt!
Låten heter Tommy tycker om mig och det var väl också kul att jag visste det. http://sv.wikipedia.org/wiki/Tommy_tycker_om_mej

Musikanta sa...

Hans:
Tack snälla Hans. Nu ska jag uppdatera.
Ingrid

Bloggblad sa...

Den låten kände jag också igen. Carola på 80- talet...

Jätteduktiga är de! Ligger det på NT24?

Veiken sa...

Helt rätt ett av Carolas paradnummer!
Jag är uppvuxen med jazz och kan njuta rejält när det kommer rätt musik! Då tänker jag på min pappa som drog iväg mig till Liseberg när alla "stora" jazzmusiker uppträde där, vilket jag tackar för idag!
Vilken härlig kväll ni fick! Kramar

Vi i Kasperian sa...

Jag klarade också den Carola-dängan. :)
En sån trevlig kväll du hade, en sån där som ytterligare förgyller livet. :) Så fina barnbarn du har, med massor av talanger! Spännande och roligt.
Berit E

husfruns ordskåp och färgpalett sa...

Jazzbönan, jag tackar dig för en ljuvligt svängig inledning på måndagen! Bella - jag säger bara Bella!
Inte bara Bella - hela svänggänget i Musikantas!
Kram

olgakatt sa...

Tack för ytterligare lästips!
Oj, vilken framförhållning vi har för temadirigenter! Bra!

Eleonora sa...

Åh vad roligt att se! Så duktig och bra hon är din lilla Bella!

Musikanta sa...

Bloggblad:
Enligt Linn kommer inslaget eventuellt på lördag på NT24. Jag återkommer när jag vet exakt.

Jag skäms över att vara så väldigt obildad när det gäller populärmusik att jag inte ens känner igen Carolalåtar. Jag tycker ju mycket om henne. Men jag har aldrig spelat låten på något bröllop så det är väl därför...

Musikanta sa...

Veiken:
Jag BORDE ju ha känt igen Carolas låt eftersom jag gillar henne skarpt. Men jag är mer förtjust i musik som din pappa tyckte om. Kul att han drog med dig till Liseberg - då måste du ju ha minnen av många berömda jazzmusiker.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

BErit:
Det är roligt att komma ut på galej ibland - det händer inte så ofta. Alla, utom jag, visste tydligen att det var en Carolalåt. Jag hade ingen aning!

Ja, fina barnbarn med talanger har jag. Men bakom allt ligger det enormt mycket jobb. Jag är glad att de har den energin och viljan att lägga ner så mycket arbete på att det ska bli bra. Från de minsta barnbarnen till de större. Det bådar gott för framtiden.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Tove:
Tack för Bellaberöm, jag ska framföra det till henne på lördag om hon inte läser det här. Då firar hon nämligen att hon har avlagt sin civilekonomexamen. Förhoppningsvis bjuder gruppen på lite underhållning igen då eftersom kompisarna naturligtvis är bjudna också.

Bra namn i fortsättningen om det skulle behövas - Musikantas svänggäng, haha!
Kram från Ingrid.

Musikanta sa...

Olgakatt:
Visst är det kul att lördagsbloggen har blivit så populär och att vi har fått så många nya deltagare!
Ingrid som önskar dig en skön och lite varmare vecka än det har varit hittills.

Musikanta sa...

Eleonora:
Så roligt att du gillade showen. De är verkligen duktiga, tycker jag.
Bella är så rar och duktig för övrigt också. På lördag ska vi fira att hon avlagt sin civilekonomexamen.
Kram från Ingrid

Annika sa...

Åsas band är ju så otroligt BRA!!!
Gud vad jag skulle gilla att se dem, och höra dem! WOW!!!
Och Bella!! SÅ BRA!!
Tommy tycker om mig är den sång som Carola gjorde känd.

OCH ja, du har verkligen musikaliska barnbarn!! SÅ kul att se!! och höra.
Kram!!

Musikanta sa...

Annika:
Visst var bandet bra - massor av gamla låtar som jag gillar. Jag skäms över att jag inte kände igen låten som Carola tydligen mer eller mindre slog igenom med. Jag har missat en del...

Roligt att du tycker om att höra och se barnbarnen - kan inte låta bli att lägga ut dem och deras musik ibland. Det är så kul att se hur det går framåt för dem.
Många kramar tillbaka från Ingrid