söndag 3 maj 2015

1106 Lördagstema Maj

MAJ är rubriken på Karin Englunds första lördagstema denna månad. Den får mig att dra mig till minnes den underbara Kristi Himmelsfärdshelgen 2011 som vi tillbringade i Mirrfamiljens sommarhus på norra Öland. Här kan man läsa mer om den helgen. Övriga lördagsbloggare och teman för resten av månaden hittar man på bloggens högra sida.

En del av bilderna har jag också använt som motiv för mina tavlor. Tyvärr försvann den vackra oxeln till vänster i bild när Mirrfamiljen röjde för att få havsutsikt.Den här bilden, där Casimir står och väntar på lillebror Caspar, blev till en tavla så småningom. Jag har den som header just nu. (Bilderna går att klicka större.) 


Även den här bilden blev en tavla.

De yngsta barnbarnspojkarna - Casimir och Caspar - fyller 8 respektive 6 i sommar. Caspar måste bara ha varit drygt 2,5 år när bilderna togs. Lissan hade inte blivit född än men kom i början på juli, samma vecka som bröderna fyller år.


Hundkex och smörblommor utanför fönstret på sommarhuset.


Strålande väder hela helgen


Lille Caspar på väg från stranden


Och så det blå havet 50 m från sommarhuset...31 kommentarer:

Geddfish ♥ sa...

Ljuvliga bilder och din header som tavla är bara SÅ bra!
Kram, Gerd ♥

Musikanta sa...

Gerd:
Tack för den rara kommentaren!
Ha det gott och varm kram från Ingrid

husfruns ordskåp och färgpalett sa...

Du är som bäst när det gäller ... vilka foton och vilka tavlor du får till!
Tjusigt inlägg på majtema!
.. be my guestkram!

Eleonora sa...

Oh vilka underbara bilder från Öland och dessa små fina pojkar som kan vara så goa modeller till dig. Helt underbar miljö - det är så man skulle önska att varenda unge kunde få ha det om sommaren.

Ett väldigt trevligt och mysigt inlägg Ingrid - som du alltid gör.
Många kylslagna vårkramar från
Eleonora

Eva Trillian sa...

Extra fina är bilderna med de små parvlarna som ger sig ut i stora världen :)

Karin sa...

Underbara majbilder! Tror att jag minns den där första tavlan – visst har du visat den här på bloggen? Fantastisk fin försommarkänsla.

Alla tre barnen fyller alltså år samma vecka?

Äventyret framtiden sa...

Öland är vackert, vackert...säger den ö-tokiga Karin.
Jag minns ditt inlägg mycket väl och njuter av det, gärna många gånger om.
Ljuvligt, vårligt majinlägg!

Musikanta sa...

Tove:
Tack för rar kommentar som alltid! Man får verkligen inspiration till att måla när man är därnere. Den här gången var det ju så otroligt vackert med alla blommande oxlar och hundkex i överflöd.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Eleonora:
Jag hade hoppats att kunna åka dit även i år denna helg, men familjen håller på att bygga ett badrum och vattnet är därför avstängt.Så det blir inget Öland i vår tyvärr. Men till sommaren ska vi hälsa på förstås.
Hoppas på lite bättre väder till nästa helg när det ska bli födelsedagskalas för Kent...
Varm (!) kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Eva:
Jag tyckte det var så underbart att se hur storebror stod och väntade på lillebror som hade halkat efter och som sprang så fort han kunde...
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Karin:
Ja, jag tror jag har haft den som header tidigar. Men tavlan tillkom ju lång efter det att jag tagit fotot så jag tyckte det kanske var roligt att visa både fotot och tavlan. Det är väl inte mycket som stämmer iofs, men man har ju sin konstnärliga frihet :-).
Casimir fyller 2 juli, Lissan 5 juli och Caspar den 8 juli. Kanske inte samma vecka jämt - men det har faktiskt hänt att det blivit det.
Ingrid

Musikanta sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Musikanta sa...

PettasKarin:
Gjorde kanske det lite väl enkelt för mig. Fast å andra sidan, när någon säger att det är så vackert i maj tänker jag alltid på Kristihimmelsfärdshelgen den gången. Som synes. Hade ju passat bra när ämnet var nostalgi...
Kram från Ingrid

Vi i Kasperian sa...

Ett så fantastiskt läge, för ett sommarhus. Ja, säkert också för ett åretrunthus. :)
Underbara bilder, och så fin tavlan blev. :)
Berit E

Annika sa...

Otroligt vackert! Öland verkar verkligen inbjuda till kreativt arbete, speciellt målande, med de vackra färgerna och solskenet! Gillar nya headern också.

Anne-christine sa...

Härliga fina bilder och Majkänsla.
Ha nu en riktigt skön ny vecka.

Kramiz.

Spanaren sa...

Vilken underbar tavla och det flera gånger om. Jag bara älskar ditt sätt med att måla och blanda i färger. Fina foton också. Tack för att jag får se allt detta fina/ kram

Anna/notonmusic sa...

Verkligen härliga bilder Ingrid, fulla av liv och sommar, både foton och dina härliga tavlor! Tre syskon födda inom en vecka (fast med några år emellan förstås) - då blir en semestervecka vigd åt kalas kan jag tänka! Vilken magisk utsikt! Tack för ett fint inlägg om maj!

Musikanta sa...

Berit:
Tack! Ja, läget kan inte vara bättre. Nu har de röjt undan "bushen" som skymde havet också så det är fri sikt från vardagsrumsfönstret. Kanske lite ensligt för barnen ibland som har minst två kilometer till närmsta granne - men de har ju varandra att leka med!
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Annika:
Eftersom jag inte har åtkomst till din profil vet jag inte vem du är. Du kanske kan berätta det. Jag vill i alla fall tacka dig för den rara kommentaren. Roligt att du gillade min header!
Kram

Musikanta sa...

Anne-christine:
Tack för rar kommentar! Jag önskar dig också en skön, ny vecka.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Ann-Britt:
Jag blir så glad av din kommentar. Det är alltid lite pirrigt att lägga ut sina egna tavlor som header - man vet ju inte vad andra tycker om det - tycker kanske det är opassande...
Men jag är ju med i Besökstoppen och där sticker bloggen ut :-).

Jag önskar bara att andra bloggvänner, som jag vet målar fina tavlor, kunde göra detsamma.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Anna:
Tack för din rara och uppskattande kommentar! Den värmer verkligen.

Ja den första (eller ibland de första) veckorna i juli är det stort födelsedagsfirande för varje barn. Det är noga! Det är lätt att komma ihåg hur gamla de är eftersom det är precis (åtminstone nästan) två år emellan.

Caspar är väldigt ledsen att han fyller allra sist, han tycker att det är orättvist att Lissan, som är yngre, fyller före honom...

Utsikten är ännu mer fantastisk nu eftersom det nästan inte finns några träd kvar som skymmer havsutsikten.
Kram från Ingrid

Barbro S sa...

Underbara motiv och så fina bilder. Tavlan är ännu vackrare än fotot, barnen förgyller verkligen naturupplevelsen:).

Anki sa...

Fantastiska bilder... såå vackra! Härliga minnen från ett härligt Öland när det är som vackrast i naturen. Din header är helt fantastisk!!

Kan berätta att från kommande lördag har vi ytterligare en ny lördagsbloggare - Marie med bloggen Skrifvarstugan: http://www.mariettsfoto.blogspot.se/
Ha det gott!
Kram

Musikanta sa...

Barbro S:
Tack för din rara kommentar - den värmer!
Ja, naturen på Öland inspirerar verkligen till måleri. Jag är ju inte den enda som har upptäckt det, haha!
Ingrid

Musikanta sa...

Anki:
Så roligt att du uppskattade headern. Det är kanske den tavla som står mig närmast hjärtat - finns numera hos barnbarnens farmor och farfar.
Tack för upplysningen om den nya lördagsbloggaren. Jag ska lägga till henne i lördagslistan.
Kram tillbaka från Ingrid

Annika sa...

Hej - det är samma Annika i Kalifornien som förut! Ber om ursäkt att jag glömde identifiera mig. Det går lite fort ibland...

Musikanta sa...

Annika:
OK :-). Jag vet inte varför jag inte kom in på din blogg när jag klickade på ditt namn häromdagen. Det var därför jag undrade. Nu går det bra!
Kram från Ingrid

Anonym sa...

Vilka härliga foton du bjuder på. Minns ju också turen från då det begav sig. Som tiden går och som pojkarna växer. Vilken härlig tavla det blev av fotot dessutom!

Musikanta sa...

Gnuttan:
Ja, det var enormt vackert den gången. Jag fick verkligen inspiration till att måla. Nej, tiden står verkligen inte stilla när man ser på barn och barnbarn...
Kram från Ingrid