lördag 5 december 2020

1798 Decemberquiz 2020

Här kommer ännu ett litet quiz för s.k. mogen ungdom. Något måste jag ju syssla med sedan jag spelat mina två timmar, gått promenad, spelat igenom alla patienserna på datorn och läst ut den senaste boken. Jag kunde naturligtvis hade städat eller bakat i stället, men att hitta på quiz är roligare. Alla sångarna nedan, vars musik jag lyssnade till i min ungdom, är sedan länge borta. Men deras musik lever fortfarande. Åtminstone för mig.

Det är bara att kombinera rätt gosse med rätt bokstav. Lycka till. Något pris för den som lyckats para ihop rätt foto med rätt bild har jag inte. Men jag lovar att länka till den bloggvän som löser det först.  Bilderna associerar till några av deras största hits och går att klicka större. 


Och här kommer bilderna.
8 kommentarer:

Ingrid sa...

Så du ställer till det så här på lördagskvällen, nu missade jag ju Så mycket bättre när jag fördjupade mig i ditt quiss i reklampausen. Här kommer ett försök:
1-B
2-F
3-C
4-H
5-D
6-A
7-G
8-E
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
1,2,6,7 och 8 var helt rätt. Kul att du klämde nr 6. Det trodde jag skulle bli svårast. Men nr 3 måste du väl hitta?
Kram från Ingrid

Äventyret framtiden sa...

Så kul Ingrid, jag kan inte alla men försöker ändå.

1. Nat King Cole sjöng Mona -Lisa B
2. Gene Kelly /Singing in the rain F
3. Fred Astaire /Top hat D
4. Vet inte namnet men han ska nog ha C
5. Frank Sinatra sjöng Moon River H
6. Danny Kaye sjöng om Copenhagen A.
7. Bing Crosby sjöng White Christmas G.
8. Louis Armstrong E. Mac the knife E

Ser framemot vem som jag inte kan namnet på...
Ha det gott!

BP sa...

Du valde helt rätt sysselsättning. Städning och bakning kan vänta;-)
Tyvärr är jag helt hopplös vad gäller musik och film. Av alla dina sångare känner jag bara igen Frank Sinatra och honom skulle jag nog koppla ihop med hatten D.
Japp, så illa ställt är det med mig när vi kommer till musik och film;-)

Ronny sa...

Det här blir ju lätt, tänkte jag. Kunde namnge alla sångare utom en (nr 4), men sen gick jag bet på de flesta symbolerna. Det ser jag på vad de andra har svarat. Det var inte min kväll, så jag hoppas du hittar på ett nytt till nästa månad/år. Då ska jag skärpa till mig! För dina quis är roliga att tampas med! ;)

Musikanta sa...

Pettas:
Jag undrar om inte Uffe har haft en sked med i smeten eller vad man säger. I alla fall är det helt rätt utom att jag tänkte på Fly me to the moon med Frank Sinatra. Men han har nog sjungit in Moon river också :-). Annars är låtarna också helt som jag tänkt. Danny Kaye sjöng ju om Copenhagen i Wilhelmina.

Visst hör gungstolen till Hoagy Carmichael som både sjungit in och komponerat Rocking Chair. Han är sorgligt bortglömd, han som skapade den oförglömliga pärlan Stardust.
Ingrid som hälsar och grattar Uffe igen.

Musikanta sa...

BP:
Haha, du tillhör en annan generation än den jag är född i. så det är inte så konstigt att du inte kände igen de här gossarna som var stora på 40- och 50-talen. Visst är det Frank Sinatra men det är Fred Astaire som ska ha "the top hat". Alltså nr 3. Det var en sång som ingick i filmen Top Hat med honom och Ginger Rogers.
Ha en fortsatt skön advent!
Ingrid

Musikanta sa...

Ronny:
Jag blir så glad över att du överhuvudtaget försökte gissa. Men du får gå till min kommentar ovan till Pettaskarin där jag berättar vem fyran är och vilken låt det gäller.
Jag blir så glad också varje gång mitt quiz stämmer.
Ha det gott önskar
Ingrid.