söndag 6 december 2020

1799 Lösning på decemberquizet.Det var den här mannen som tydligen var svår att känna igen. Det är Hoagy - Howard Hoagland Carmichael - sångare, pianist och upphovsman till många oförglömliga evergreens. Stardust, Georgia on my Mind, Lazy River, The Nearness of you och Rocking Chair bara att nämna några. Om man klickar här kan man lyssna till denna låt. 

Det var PettasKarin som löste krysset helt rätt. Bloggvännen Ingrid kom som god tvåa med fem rätt. Så här ska raden se ut - jag har kopierat Karins rad och lägger till gungstolen på C. Karin visste inte vem det var men C blev ju över på trean så raden blev rätt i alla fall. Jag kan också lägga till att Danny Kaye sjöng om Wilhelmina i Copenhagen. 

1. Nat King Cole sjöng Mona -Lisa B
2. Gene Kelly /Singing in the rain F
3. Fred Astaire /Top hat D
4. Hoagy Carmichael sjöng Rocking Chair C.
5. Frank Sinatra sjöng Moon River H (Jag hade tänkt på Fly me to the moon men han har       säkert sjungit in den också. Månen passade i alla fall.)
6. Danny Kaye sjöng om Copenhagen A (Wilhelmina).
7. Bing Crosby sjöng White Christmas G.
8. Louis Armstrong E. Mac the knife E

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Man får väl vara glad över en andraplacering. Tänk att jag missade Fred Astair! Namnet var bara borta, för jag visste ju att jag kände igen honom.
Tack för en trevlig tankenöt och ha en fin måndag!
Kram, Ingrid

Lena i Wales sa...

Jag tittade på quizet igår, men hann inte skriva någon kommentar och det hade heller inte varit mycket till kommentar. Jättekul med frågorna, men hade inte många rätt.
Grattis till våra gemensamma bloggvänner Karin och Ingrid!

Musikanta sa...

Ingrid:
Klart att du kände igen honom. Men så är det för mig också - ibland faller namnet helt bort. Roligt att du uppskattade mitt lilla quiz.
Han en skön fortsättning på måndagen!
Kram tillbaka från Ingrig

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Så roligt att du uppskattade mitt lilla quiz. Du tillhör ju en annan generation än jag, så det kanske inte är så konstigt att du inte kände igen alla killarna, de flesta borta sen 30 år tillbaka. De var min ungdoms idoler när det gällde musik framför allt.
Ha det gott önskar
Ingrid

Äventyret framtiden sa...

Oj, så roligt ! Och så fint att veta vem den okände mannen är. Hoagy Carmichael. Man lär sig på bloggen, helt säkert, många gånger konstaterat. Nu ska jag lyssna på honom och förmodligen känner jag igen honom på det sättet fastän jag inte alls visste vem han var på bild. Rocking chair, givetvis.
Tack Ingrid för trevlig liten tävling. Du är bra på sådana, det vet jag sedan tidigare.
Karin
<3

BP sa...

Det var verkligen duktigt jobbat av Karin. Hennes allmänbildning vad gäller musik är ju helt fantastisk. Stort GRATTIS till vinsten:-)

Musikanta sa...

PettasKarin:
Tack för den rara och uppskattande kommentaren. Det ger mig inspiration till ett nytt quiz så småningom. Du måste höra på HC:s största hit - Stardust också. Men gärna i lite nyare tappning. Skivorna från den tiden är lite raspiga.
Ingrid

Musikanta sa...

BP:
Ja, Karin är verkligen duktig när det gäller även sådan musik och sådana artister som tillhör min generation. Själv är jag fruktansvärt okunnig och obildad när det gäller relativt nutida popmusik. Har ens aldrig hört talas om artisterna och banden som man frågar om i programmet På Språket. Om aldrig annars än då, inser jag att jag är väldigt gammal :-(.
Ingrid som önskar dig en fin vecka.