torsdag 24 december 2020

1804 - God Jul med Clarissa

Mina yngsta barnbarn har jag inte träffat sen i slutet av januari. Men jag får små påminnelser om de fortfarande finns till och mår bra. Igår fick jag ett paket med posten från barnens pappa Christian som visade sig innehålla tre nytagna fotografier av dem. Det var svårt att hålla tårarna tillbaka när jag tittade på fotona. Nu intar de hedersplatsen under värmepumpen i köksavdelningen där vi tillbringar vår mesta vuxna tid.

Casimir 13,, Caspar 11 och Clarissa 9 år. Bilderna går att klicka större. 

Och idag skickade Mirren några filer med julmusik. Casimir och Caspar spelar var sitt orgelstycke. Caspar sjunger Nu Tändas Tusen Juleljus och Mirren sjunger Stilla Natt, allt till ackompanjemang av Casimir.


En liten tomtenissa.

Jag får önska alla mina bloggvänner en riktigt GOD JUL med hjälp av lilla Clarissa som bidrar med ett arrangemang av Schuberts militärmarsch. Hon läser också julevangeliet med den äran. 




6 kommentarer:

BP sa...

Så otroligt duktig Clarissa är. Hur kan hon, bara nio år gammal koordinera två tangentbord och fotpedalerna som hon knappt når med sina ben. Fantastiskt!

Roligt att alla tre är intresserade av orgelmusik. Gissar att du har börjat böja barnen i tid;-)

Musikanta sa...

BP:
Ja, förstår faktiskt inte hur hon klarar pedalen eftersom hon knappt når ner. Men hon har väldigt bra balans. Själv hade jag svårt att spela när orgelpallen var något för hög.
Jag hade ju orgel hemma så Casimir "spelade" på den som liten varje gång han kom och hälsade på. Sen köpte familjen en egen orgel och det var det som gjorde att han började spela orgel så småningom. Men han började med gitarr.
Jag har inte haft något med deras orgelspel att göra - det är deras mamma som varje dag övar med alla tre. Med de äldsta flera timmar om dagen. Så det är hårt arbete som ligger bakom - som i allt annat.
Roligt att du lyssnade på filmerna mitt i allt julfirandet. Önskar dig en fortsatt skön och trevlig julhelg.
Ingrid

Lena i Wales sa...

Så duktig!
Både på att spela och läsa. Härligt!
Jag har inte sett barnbarnen på ett år nu, tur man har tekniken så man kan ses på annat sätt.
God fortsättning!

Ingrid sa...

Vilken duktig tös! Duktig både på att spela och läsa.
Ha en fin fortsättning på helgerna!
Kram, Ingrid

Musikanta sa...

Lena i Wales:
Ja, hon är smart Clarissa. Ser fram emot att får träffa barnbarnen "live" så småningom :-). Visst är det skönt att tekniken har kommit så långt!
Önskar dig en skön och fin fortsättning på helgen och ett Gott Nytt År.
Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
För att bara vara nio år läser hon helt fantastiskt. Det vet jag som gammal lärare och inte bara som partisk mormor. Hon kan mäta sig med de bästa på högstadiet. Det är roligt att ha en video med henne just när hon läser. Hon började redan läsa när hon var fem år (lärde sig mer eller mindre själv) och nu läser hon ju med inlevelse och lite dramatik också.
Önskar dig allt gott och ett Gott Nytt År!
Kram tillbaka från Ingrid