fredag 18 december 2020

1803 Fem en fredag vecka 51 2020 - ATT GÖRA

Det är ElisaMatilda som varje fredag kommer med fem frågor som hon tycker vi ska svara på. Vecka 51 är rubriken - ATT GÖRA. Fler som antagit utmaningen hittar man på hennes hemsida. 

1. Vad är du inte färdig med den här veckan. 
Just nu är jag färdig med allt inklusive julpyntning.


Mitt julpynt är lätt att plocka fram och plocka bort. Fem tomtar och två änglar.(Den blå ängeln står alltid i fönstret.) Och så adventsstaken förstås. (Bilden går att klicka större.)

2. Vad står härnäst på agendan?
Att se Rapport och På Spåret på TV och skriva klart inlägget efter det.

3. Vad har du hunnit klart med i tid?  
Det är ingenting som jag inte hunnit med. 

4. Vad kommer du skjuta på till senare?
Väldigt många saker. Som t.ex. att tvätta de stora fönstren i vardagsrummet, röja bland böckerna i bokhyllorna och att städa mitt arbetsrum bara för att nämna något. 

5. Vad var din senaste (handling antar jag) i sista minuten?
Att skriva julkort. Jag hade bestämt mig för att inte skicka några i år men så fick jag några från goda vänner och då var det bara att sätta igång igen. 

18 kommentarer:

Bokdamen sa...

Det blev På spåret här också. Kul att läsa dina svar. Ser trevligt ut med julpyntet. Har ljusstakar men inte så mycket annat, kanske blir något till sen.

Robert W sa...

Man får alltid julkort som kan ge en dåligt samvete. Fast det är ju en av de roliga sakerna med att skicka de egna julkorten sent. Man kan ge andra dåligt samvete ;)

BP sa...

Jag bara älskar din adventsstake. Den är verkligen annorlunda. Gillar dina fina orkidéer också.
Det där med fönstertvätt är överreklamerad. Regnar det dagen efter är de ju lika smutsiga igen.
Det där med julkort är känsligt. Jag skickar ju de flesta digitalt, men får man ett riktigt papperskort av någon, får man automatiskt dåligt samvete när man inte har skickat iväg ett kort till personen. Ibland skickar jag nyårshälsningar istället då.

Hanneles bokparadis sa...

denna mörka årstid är det fint med lite ljus

Susjos sa...

Fin julpyntning, här blir det inte så mycket mer heller!
Bestämde mej för att skicka några julkort i år, men så får man alltid julkort från någon man inte skickat till!
Ha en bra helg!

Musikanta sa...

Bokdamen:
När vi bara är två vuxna i familjen känns det lite överflödigt att plocka fram alla gamla julsaker. Jag har heller aldrig varit särskilt road av att julpynta och tidigare gjort det mest för barnens skull.
Ingrid

Musikanta sa...

Robert W:
Haha, det har jag aldrig tänkt på att andra än man själv kan få dåligt samvete.
Ingrid

Musikanta sa...

BP:
Jag älskar också min ljusstake som jag faktiskt köpt på ICA Maxi för några år sen. Orkidéerna är köpta på IKEA och behöver aldrig vattnas eller slängas. Bara dammas av ibland. :-). Jag är glad över att jag fick julkorten så tidigt av mina gamla vänner i kören så jag kunde besvara dem trots att jag bestämt mig för att inte skriva några i år.
Ingrid

Musikanta sa...

Hannele:
Men nu är det bara några dagar kvar tills det vänder. Tills dess får vi nöja oss med julljusen.
Ingrid

Musikanta sa...

Susjos:
Roligt att du tittade in på min blogg. Det blir nog julkort till samma vänner nästa år om jag lever då. Har vi skickat till varandra i över 20 år kan man ju bara inte sluta. Det förstår jag nu. Några är heller inte med på Facebook annars kunde man ju önskat God Jul där.
Önskar dig också en skön fjärdeadventshelg.

Ingrid sa...

På Spåret måste man ju se, så där hamnade jag också. Jag hittade Ystad och kunde svaret på några frågefilmerna hit och dit, annars gick det inte speciellt bra för mig igår. Kim Kardashian t ex har jag ingen aning om vem det är.
Ha en fin fjärde advent!
Kram, Ingrid

Mrs Calloway sa...

lite städning kommer att få anstå till en annan gång. julkort brukar jag skriva många men lusten saknades i år. två gamla ljusstakar ska jag ta fram. adventsstakarna är framme. det får räcka som julpynt. hyacinter, julstjärna och amaryllis förstås

Kina sa...

Man gör det man känner att man vill. Finns alldeles för många måsten, som halvt kan ta livet av folk. Skönt med avstressade personer.

Paula sa...

Ja ,visst är det trist att inte få träffa familjemedlemmarna. Jag är hemma i jul med djuren, två katter och en hund. Det är inte fy skam, men inte optimalt förstås. Jag tror att många som inte brukar göra det skickar fysiska julkort i år. Och visst är det en trevlig tradition!

Musikanta sa...

Mrs Calloway:
Julpyntning helt i min smak, d.v.s. den minimalistiska. Jag funderar på att lägga på en röd duk på julafton eftersom jag har flera stycken sådana. En liten hyacint blir det kanske nästa gång vi handlar.
Önskar dig en skön fortsatt söndag.
Ingrid

Musikanta sa...

Ingrid:
Jag får googla på Kardashian, har bara hört namnet ett antal gånger och vet inte heller vem det är. Men visst kunde du Vichy och Keukenhof? Jag tänkte på Holland på 10 poäng eftersom landskapet var flackt och de pratade om konst. Amsterdam tog jag ganska fort efter det. Sorgligt bara att de inte kunde haft med en konstfråga med så många fantastiska museer som finns i denna stad. Rijksmuseet med alla målningar av van Gogh och Rembrand t.ex.
Musikfrågorna kunde jag inga denna gång och hade heller aldrig hört talas om varken grupper eller artister.
Önskar dig också en fortsatt skön söndag.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Kina:
Jag har aldrig varit mycket för att fira ju eftersom jag som kantor brukade jobba i kyrkan hela helgen. Nu är vi ju också ensamma över jul så mina små tomtar och änglar får räcka som julpynt. Jag tar dagen som den kommer och gör ingenting extra bara för att det är jul - varken bakar eller städar.
Ingrid

Musikanta sa...

Paula:
Alla mina vänner är ju inte med på Facebook, annars kan man ju skicka en hälsning på Messenger. Men visst är det trevligt att få ett julkort. Om man har ett djur hemma är man ju aldrig riktigt ensam. Men samma sak som att träffa sina nära och kära är det ju förstås inte.

Jag tycker det här med julfirandet har blivit helt hysteriskt numera. Veckotidningarna (vi prenumererar på två för korsordens skull) började redan med julpyssel och julbak etc. etc. i slutet av oktober. Julklappar köper vi aldrig till varandra heller - vi köper vad vi vill ha när det behövs. Barnbarnen får en rejäl slant att köpa vad de vill för varje jul och födelsedag - det är mycket uppskattat.
Önskar dig allt gott!
Ingrid