tisdag 4 januari 2022

1877 Barnbarnen och Åsa på besök i Mogata

Nu har Åsa (alias Mirren) och barnbarnspojkarna åkt hem till Stockholm och livet går i de gamla gängorna igen. Diskmaskinen behöver bara sättas på en gång om dagen i stället för två eller tre. Men det känns lite tomt i huset när det bara är vi två. 


Caspar, Åsa, jag och Casimir redo att hugga in på lasagnen. Kent bakom kameran också förstås. (Bilderna går att klicka större.)

Alla utom jag åkte in till Norrköping en stund på eftermiddagen igår för att gå omkring i Industriområdet. och besöka Norrköpings Visualiseringscenter. Jag passade på att göra en lasagne för att ha när de kom hem. Bra mat när man har tre vegetarianer i familjen. I stället för köttfärs har jag vegetarisk färs. Ingen märker någon skillnad och alla kan äta samma mat.


Utanför Industrilandskapet.

Efter maten bjöd pojkarna på orgelkonsert. Jag vet ju hur bra Casimir spelar, men det var en överraskning att Caspar, 12 år, redan har kommit så långt. Han är fenomenal med sina fötter, Åsa påstår att det är för att han är så snabb i innebandy. Fugan i D-dur BWV 532 av Bach som han spelar är känd för sitt virtuosa pedalspel. Det blev bara foton den här gången men jag väntar på inspelningar från en större orgel så småningom.

Caspar vid digitalorgeln hemma i gästrummet/ateljén/orgelrummet i Mogata.

Här är det Casimir som ska spela Bachs Fuga i g-moll -BMW 542.  

Innan familjen åkte hem igår kväll valde Caspar och Casimir varsin hälla.

Här är Caspars hälla.


Här är Casimirs hälla.

3 kommentarer:

BP sa...

Och var är Clarissa? Måste säga att jag är otroligt impad över Mirren (jag ska fortsätta kalla henne så, för namnet är så mycket roligare än Åsa;-) ). Jag menar tre barn, varav alla tre spelar orgel och Caspar dessutom innebandy. Antar att hon jobbar heltid också. Hur hinner tjejen med allt? Fantastiskt!
Så vuxen Casimir ser ut på första bilden som förresten är en höjdare:-)

Vad gäller tavlorna så har jag samma smak som Casimir. Valde de inte
en tavla åt lillsyrran också;-)

Musikanta sa...

BP:
Clarissa var bjuden på födelsedagskalas och ville inte missa det. Dessutom skulle hennes pappa bo hemma hos henne och fåglarna. Självklart ska hon ha en tavla hon också, men den måste hon välja själv när hon kommer hit nästa gång. Ingen tanke på att någon annan skulle välja en tavla åt henne :-).
Jag fortsätter väl med det namn som vi använder på Åsa hemma då, haha.

Mirren har jobbat hemma nästan hela året och som hennes barn kan hon göra två eller flera saker samtidigt. Men hon har ju inte någon man att passa upp och "ägna" sig åt även om de träffas nästan varje dag och är goda vänner. Och som kanske skulle reta sig på att hon har det lite stökigt hemma...
Ingrid

Lena i Wales sa...

Vad trevligt med familjebesök, men känner igen känslan av tomhet när de ger sig av igen.
Jag använder också ofta vegetarisk köttfärs, gillar det.
Musik och konst en bra kombination.
Trevlig lördag!