Omslagsbilden är skapad av Kurt Jungstedt. Här kan man läsa mer om denna intressanta konstnär. (Bilderna går att klicka större.)
Det enda i detta nummer av tidningen som anknyter till pingsthelgen är menyn på "Var dags meny"-sidan. Om man undantar bröllopsfotona. De förekommer dock i nästan alla upplagor av Bonniers Veckotidningar.
Här är det skeppsredaren Einar Banks hustru, fröken Eva Tillberg som porträtteras på det stora fotot. Det är noga med titlarna och vem som är brudens föräldrar. Brudparet uppvaktades både av kyrkomarskalkar och fem tärnor och fem andra marskalkar, så det var säkert ett ståtligt bröllop i Jakobs kyrka i Stockholm, som det står i texten. Efter middagen på Grand Hôtel åkte brudparet på wedding-trip till utlandet.
Namnen på paret till höger kan man båda hitta i adelskalendern. Sådana namn är för övrigt flitigt förekommande i tidningarna, i synnerhet på sidan med BVT:s Porträttgalleri där damer från överklassen eller maka till någon känd man porträtteras. Tidningen är noga med att skriva ut i vilket namn hon är född.
Men man är också med och bevakar politiska händelser i omvärlden som exempelvis storstrejken inom den allmänna trafiksektorn (vad jag förstår eftersom det inte står utsatt). Bussar och spårvagnar var i alla fall försvunna från The Embankment och folk fick ta sig till jobbet med bil eller som på bilden nedan på rullskridskor.
Översta bilden är intressant så till vida att det är en kvinnlig "brandman" som instrueras av en äldre, manlig kollega. Det har nämligen bildats en kvinnlig brandkår på den kemisk-tekniska firman Achille Serre C:y. Den undre bilden visar konstnären Einar Nerman i sitt hem i London medan han ritar av sin fru Kajsa. Nerman är en flitig medarbetare i Bonniers Veckotidning och en av mina absoluta favoriter bland illustratörer. I slutet av inlägget kan man läsa några inlägg jag skrivit om honom.
Tidningen innehåller alltid artiklar om konst, litteratur, musik, opera eller teater. Även hemma-hos reportage är vanliga. Frank Heller förekommer ofta med berättelser från Rivieran och även noveller och följetonger från dåtidens kända författare finns med. Med dagens ögon sett skruvade kåserier blandas med reseberättelser från främmande länder.
Ballerinan till höger har jag aldrig hört talas om men den övre bilden visar Greta Garbo. Som det står i texten: "Ett nytt och förtjusande porträtt av vår unga landsmaninna Greta Garbo, som via filmen redan hunnit bli världsberömd."
I slutet av tidningen finns som alltid modesidorna. Tyvärr är upplösningen så dålig på fotona att det inte går att visa de svenska mannekängerna som visar kläder utan jag får nöja mig med att visa tecknade bilder av senaste modet. Frisyrerna nedan går dock att se ganska bra.
Inga hästsvansar här inte.
Har man besvär med att hitta på för mat till helgen kan man ju kika på den här menyn.
Av rubrikerna Pingstdagen och Annandag Pingst förstår man att tidningen kommit ut just lagom till denna helg.
Man måste ha bakat nästan allt hemma på den tiden, annars hade väl aldrig en annons om bakpulver fått en helsidesannons i färg på omslagets sista sida.