lördag 18 oktober 2014

1011 Lördagstema - JUST NU

Lördagstemat som jag själv hittat på är JUST NU. Är man nyfiken på vad övriga lördagstemabloggare har för sig just nu är det bara att gå till länklistan till höger i min blogg. Det är spännande kan jag lova!

Mitt eget inlägg är dock inte särskilt spännande. Just nu har jag redigerat mina bilder som jag tog från vår promenad ner till björken, Kent och jag, alldeles nyss. Här kommer de:


Här har vi kommit en liten bit bort från villaområdet där vi bor. Mitt favoritträd kan man skönja till vänster om de tre gående/flanörerna/gångtrafikanterna. (Jag hittar inget bra ord för någon som promenerar. Hjälp mig!) Bilderna går att klicka större.


Favoritträdet - en lönn - har nu tappat alla sina blad.


Kent vid björken till höger som för det mesta utgör vändpunkten för promenaden. Anledningen till att jag inte brukar gå längre är att det är en ordentlig backe nedanför. Det syns INTE på bilden. 

Så är det dags för afternoon tea. Till det ska jag njuta sista biten av den enastående goda äppelkakan som jag fick låna receptet av från Kerstin på Öland. Till det vaniljsås - snabblagad förstås. 


Äppelkaka som smakar som den jag fick när jag var liten och som jag inte ätit sen dess förrän nu.

Sen kan jag rekommendera en thriller jag läser just nu. Ett perfekt offer (hur nu originaltiteln Hurting Distance kan bli detta i översättning) av Sophie Hannah. Jag blev intresserad av henne när jag hörde och såg henne i Babel för ett tag sen. Jag hade även beställt hem hennes Lilla Hjärtat men upptäckte att jag redan läst den när jag läste baksidestexten. Ett steg framåt i alla fall. Ibland har det hänt att jag fått läsa några kapitel för att inse att boken redan är läst...

21 kommentarer:

Ingrid sa...

Trevlig tolkning av ditt eget tema. Och tack så mycket för boktipset!

Ha en skön helg!
Kram, Ingrid

Bloggblad sa...

Det är så vackert nu i höstens sista suck innan alla löv försvinner.

Anonym sa...

Vackra naturbilder som du har tagit.
Håller med dig om att Lönn är ett fint träd.
Äppelkakor gjorde jag förr men nu är det länge sedan. Vi blev bjudna på det hos ett par vänner för några veckor sedan och det var gott.
Boktipset. Jag tycker om att läsa deckare men thriller är jag inte så förtjust i.
Hoppas att du har haft en finfin lördag och har en trevlig kväll.
Varm kram från Wiolettan.

Bevare mig väl sa...

Promerande, gående duger ju gott. Flanerar de kanske, strosar, vilket som så setter de ena benet framför det andra och tar sig fram :)Fina bilder på en fin promenad! Den är ju så skönt -just nukänslan!
kram

Karin sa...

Du måste fixa en fotoutställning någon gång, med bilder av det där trädet under olika årstider!

Det där med översättning av boktitlar är ett mysterium. Just i det här fallet hade det väl inte varit så svårt att hitta på något läslockande, som ligger närmre originaltitelns betydelse.

Musikanta sa...

Ingrid:
Välkommen hem till den kalla nord! Temat var svårare än jag tänkt mig, i synnerhet när det inte händer så mycket :-)...
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Bloggblad:
Som sagt, det hände inte så mycket just då när jag skulle skriva. Det blev vackrare foto än jag trodde...

Musikanta sa...

Wiolettan:
Jag har nog fått fel för mig. Trodde thriller var ungefär samma som deckare. Jag ser nu att det betyder "spännande roman" och då behöver ju inte poliser vara inblandade.
Tack för upplysningen! I den här deckaren är minst fyra poliser inblandade så då är det ingen thriller förstås utan en deckare.
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Tove:
Dina kommentarer är alltid lika positiva och trevliga att få! "Vid sidan av de tre promenerande" tycker jag inte låter så bra. Det känns som om man måste sätta dit ett substantiv efteråt.
"De tre personer som promenerar" låter så uppstyltat. Och det är klart att man inte kan skriva gångtrafikanter i sådan här text, jag skojade bara.
Kram

Musikanta sa...

Karin:
Ja, kanske det. Det blir ju lite tjatigt att se bilder på det jämt på bloggen :-). Jag gillar ju det mest när det är avlövat. Men jag ska ta något foto av trädet i sommar också - har inget foto av det med löv på. Det kanske blir något tema "träd" i framtiden och då kan ju bilderna komma väl till pass.

Jag tycker den svenska titeln är väldigt långsökt just i det här bokfallet, men jag kan inte komma på någon bättre...
Ingrid

Äventyret framtiden sa...

Jag tycker att det är roligt att du visar favoritträdet under alla årstider. Jag har själv tänkt att jag borde göra likadant, memomera vissa trädvänner nu och då och kanske göra ett inlägg när året är slut.

Titlar på böcker och filmer kan få ett helt annat innehåll när de översätts, förvånande nog.
Men kanske det är meningen att vi som läser ska höja lite extra på ögonbrynen? Tack för tipset i alla fall. Jag läser gärna bra deckare

kramar!

Musikanta sa...

PettasKarin:
Trädet är ganska gammalt och mossigt så jag fruktar att det inte kommer att vara kvar så länge till tyvärr. Det är fantastiskt vackert på vintern när det står som silhuett mot de vita åkrarna.

Jag har ju inte läst ut boken än så förmodligen kommer den har kommentaren "ett perfekt offer" någonstans i slutet. Författaren kan ju inte ha hittat på det själv.
Kram från Ingrid

Anki sa...

Wow - den där första bilden med den mörka vägen, kantad av lysande björklöv är såå bra! Vackra träd är ofta vackra alla tider på året... med löv och utan löv. Det finns en lönn utefter Grensholmsvägen, nästan framme vid Norsholm, som är ett av mina favoritträd. Det är ett sådant träd som är vackert alla årstider och som jag alltid tittar på när jag åker förbi.
Ha det gott!
Kram

Spanaren sa...

Fina bilder och helst den översta bilden *tumme upp*
/kram

Ps Ny i gänget

Musikanta sa...

Anki:
Tack för rar kommentar! Roligt att du också har ett favoritträd.
Ha det gott själv!
Kram från Ingrid

Musikanta sa...

Spanaren:
Ska strax kika in till din blogg och se vad du skriver. Jag har varit i kyrkan nästan hela dagen idag, först avtackning av en god vän som är präst, sen min egen kör på en eftermiddagsgudstjänst. Så jag har inte haft tid att läsa vad mina lördagsbloggarvänner har skrivit än. Men det kommer...
Kram från Ingrid

Andra året i Hjo sa...

Fina bilder på den vackra hösten - som man kan ha delade åsikter om. Jodå, visst är den vacker men dessvärre regnar det så orimligt mycket ibland. Men inte i Hjo än. Så varför klaga.
Äppelsmulpaj gör vi här. Med vaniljvisp.

Musikanta sa...

Hans:
Tiden går ser jag. Redan Hjobo andra året.
Äppelsmulpaj är också gott - men denna äppelkaka var himmelsk.
Vaniljvisp ska jag köpa, det är ännu enklare än snabblagad marsansås.
Ingrid

Annika sa...

SÅ vackra bilder, Ingrid!
Underbar höstkänsla i dem!
Kramar!

Musikanta sa...

annika:
Tack för rar kommentar! Den värmer.
Kramar tillbaka från Ingrid.

Anonym sa...

Det var några härliga just nu-utsnitt ur vardagen du bjöd på.