tisdag 26 januari 2016

1235 Lunchträff i Ringarum med Sankt Ragnhildskören

Idag har jag varit med Sankt Ragnhildskören på lunchträff i Ringarum där vi stod för underhållningen. Man hade ändrat tiden från kl. 12 till klockan 12.30 så vi kom lite för tidigt. Det gjorde nu inte så mycket eftersom min stöttepelare i kören - Asta - hade med sig kaffe och två sorters kakor som hon bjöd kören på innan vi började repetera.


Idag var vi tjugofyra i kören och fyllde upp ett av de tre långborden. (Bilderna går att klicka större.)

Någon halvtimme innan lunchen skulle börja, kom de första gästerna och när klockan var halv ett var det helt fullt i församlingshemmet.


Inga platser lediga i församlingshemmet i Ringarum.

Lunchen inleddes med att min vän - prästen Mikaela - höll ett litet anförande om Kyndelsmässodagen, som ska firas nu på söndag. Efter att vi sjungit "Glädjens Herre var en gäst vid vårt bord idag" bjöd Aina och Roger på god broccolisoppa med skinka och nybakat bröd till.


Mikaela berättar om Kyndelsmässodagen som ska firas i kyrkan på söndag. (Det var damen i kornblå tröja som kunde alla sångerna utantill.)

Vårt program var omväxlande som vanligt och nästan alla sångerna inbjöd till allsång. Jag blev helt fascinerad av att en av gästerna kunde nästan alla våra sånger utantill och sjöng med hela tiden. Men så är hon också med i Ringarums Viskör, där jag hade förmånen att vikariera för ett antal år sen. Många av de gamla körsångarna var där och det var roligt att träffa dem igen.


Idel gamla kända sånger som synes på programmet. Det är mitt eget internprogram, därav ändringarna.

Efter broccolisoppan sjöng vi en stund tills efterrätten serverades. Jag gissar att det var mannagrynspudding med god sylt och vispgrädde. Det var så längesen jag åt mannagrynsgröt så jag har nästan glömt hur det smakade - men konsistensen var ungefär densamma som jag kommer ihåg. Efter att denna var uppäten avslutade vi programmet med ytterligare sångerSoppan serverades i stora kärl som hölls varma genom elektricitet. Fiffigt! Vackra lampetter på var sin sida om Gusumkonstnären Milan Vobrubas vackra målning. Här och här har jag skrivit om denne konstnär, mest känd för sina glasskulpturer.

Vi hade en väldigt trevlig eftermiddag tillsammans med lunchgästerna i Ringarums församlingshem. Att döma av de många hjärtliga applåderna uppskattades våra sånger också.


Kören strax innan vi gick upp och sjöng igen. 

Som sig bör avslutades träffen med lotterier som gav vinst åt flera av körmedlemmarna i form av vackra blommor. Tack Mikaela, Aina och Roger för en härlig dag!


Jag blir alltid lika fascinerad av hur duktiga människor är. Här en vacker flamskvävnad på väggen nära vårt bord. 

15 kommentarer:

Ditte sa...

Vilken trevlig lunchkonsert både för er i kören och alla besökare.Jag förstår att detta var uppskattat.
Och att ordna lunch i samband med konserten är extra lyckat och det blir naturliga pauser i körens framträdande.
Tavlan av Milan Vobrubas är väldigt vacker och påminner mig en aning om ett par av Marc Chagalls målningar. (Obs! Påminner....)
(Ringarum har jag bara stannat till i när jag åkt buss mellan Kalmar och Stockholm och då bara på raststället som bussen har.)
Kram frå mig.

Gunnel sa...

Jag förstår att det var en uppskattad konsert. Så mysigt med lite att äta till också. Jag tycker att de flesta församlingshem har i regel mycket vacker konst på väggarna. Det är rogivande att titta på när man är där. Kram

Tredje året i Hjo sa...

Är inte särdeles kyrklig av mig och har möjligtvis en något gammaldags uppfattning om hur en präst ser ut - inte ska se ut. Jeans, stövlar och jumper. Och ung dam till på köpet. Tja, varför inte. Bara hon tror på Gud så.

Musikanta sa...

Ditte:
Det blir precis lagom att sjunga med ett par avbrott. Åhörarna brukar vara mer positiva med lite mat i magen :-). Sen var det ju ett par allsånger med och de flesta tycker det är roligt att få sjunga med i några sånger.
Jag hoppas att du går in på Milan Vobrubas hemsida så du kan se vilka underbara glasskulpturer han gör. Tyvärr är de ganska dyra - de flesta över 5000 kr - så det har inte blivit några fler för min del.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Gunnel:
Jag brukar titta lite extra på väggarna i församlingshemmen när jag är ute och spelar. Mycket vackert konsthanverk - broderier och vävalster brukar finnas där. Och som nu både oljemålning och flamskvävnad.
Kram tillbaka från Ingrid

Musikanta sa...

Hans:
Jag kan försäkra dig att hon tror på Gud :-). Vad klädseln beträffar brukar den vara informell vid sådana här lunchträffar. Hon var också ute och gick med sin hund strax före träffen, därav de grova skorna kanske.
Ingrid

Eleonora sa...

O vilken stor och fin kör du manövrerar! Inga dunungar precis, men med sångrösterna kvar lär det låta rent och bra.
Härligt kalas fick ni också och trevlig samvaro alldeles gratis. Vilken fin kör du har Ingrid!!
Hoppas på att få se dig någon gång i februari eller mars. Hör av dig som du brukar när du är i faggorna.

Allt gott och kram
Eleonora

Musikanta sa...

Eleonora:
Jag kommer till Stockholm nästa vecka. Kanske det passar på fredag 5 februari någon gång? Jag vet ju att du fyller år på lördagen så då kanske du har mycket att göra innan? Torsdagen skulle också gå bra iofs. Det räcker ju med lite fika på stan - det är ju roligast att bara få prata med dig.
Kram tillbaka från Ingrid

Annika sa...

Trevligt, trevligt!
Alla de där sångerna i programmet kan jag också. SÅ jag hade sjungit med av hjärtats lust!
En trevlig dag för er alla!
Kramar!!

Musikanta sa...

Annika:
Synd att du inte var med, haha. Du kunde ju varit med i kören då och sänkt medelåldern lite!
Kramar tillbaka från Ingrid

Veiken sa...

Oj så mycket folk det kom till er konsert. Jag förstår att det blev en trevlig dag! Härlig musik och god mat!Kan det bli bättre?? Kramar

Musikanta sa...

Veiken:
Ja, dagen gick fort och programmet uppskattades. Folk gillar de här gamla låtarna.
Kramar tillbaka från Ingrid

husfruns ordskåp och färgpalett sa...

Vad trevligt, jag kunde sjunga med i några av sångerna.
Tavlan är väldigt fin och jag ska ta en tur in på anvisad sida för att se glaset! Flamskväven är helt underbar. Som vanligt fastnat jag för ord, denna gång blev det Ringarrum!
Din header är ljuvlig!
Kram

Musikanta sa...

Tove:
Tack för kommentaren om headern -jag blir så glad! Håller med dig om att Ringarum låter väldigt trevligt.
Kram tillbaka

Musikanta sa...

Ronny:
Haha, kan det bli "journal" tro? Vi har ju ett "ur"i alla fall!